O idee minunată de reciclare a sticlelor de plastic: seră pentru temperaturi de până la –20 grade!

Uneori, grădinarii se confruntă cu problema că, fără protecție suplimentară și căldură, viitoarea recoltă poate pur și simplu să nu răsară, să nu se coacă sau chiar să moară. O seră vine în ajutor în astfel de cazuri. Acestea pot fi de diferite tipuri și dimensiuni. Și dacă rezonați cu ideea reciclării plasticului, atunci puteți realiza o astfel de seră din sticle de plastic. 

AVEȚI NEVOIE DE: 

-o cherestea; 

-balamale; 

-funie rezistentă; 

-sârmă; 

-sticle de plastic; 

-folie de plastic pentru sere; 

-scule; 

-accesorii; 

-adeziv; 

-vopsea, lac sau baiț. 

PAȘI DE URMAT: 

1.Construcția este una destul de simplă: un cadru de lemn cu capac și pereți din sticle de plastic. În cazul nostru, mărimile serei finale sunt 73*110*80 cm. 

2. Începeți cu carcasa, deci, în primul rând, faceți 2 cadre dreptunghiulare. Apoi le uniți între ele, formând un paralelipiped. Lipiți piesele între ele cu adeziv și, pentru siguranță, le fixați cu șuruburi autofiletante. Opțional, puteți acoperi carcasa cu vopsea, lac sau baiț. 

3. Acum pregătiți sticlele. Acestea trebuie tăiate într-un mod special. De exemplu, în cazul nostru, sunt necesare câte 3 sticle pentru fiecare rând: la 2 dintre ele tăiem fundul și la 1 – gâtul. După care, așezați sticlele una în alta, astfel încât și la începutul și la sfârșitul construcției să fie fundul sticlei. 

4. Apoi, rândurile de sticle trebuie strânse și unite între ele. Pentru aceasta aveți nevoie de sârmă, care va trece prin toate aceste rânduri. Mai întâi, e nevoie să faceți găuri în sticle și cel mai comod este să folosiți un pistol de pirogravat. 

5. Capătul sârmei îl fixați de cadru, de exemplu, cu un capsator de construcție, apoi tăiați lungimea în plus. 

6. Urmează să faceți capacul serei. Cadrul pentru el se realizează, la fel, din cherestea, după care se acoperă cu folie de plastic pentru sere. Folia o fixați cu capsatorul. 

7. Pentru ca să deschideți și să închideți ușor capacul, îl fixați de carcasă cu ajutorul balamalelor. Ca să țineți capacul deschis, atașați funia și sera e gata! 

Mult spor!