O metodă excelentă de cultivare a petuniilor — pentru creșterea și înflorirea lor rapidă!

Toată lumea adoră petuniile. Aceste flori multicolore și bogate pot fi întâlnite pretutindeni: în parcuri, grădini publice și chiar și în curțile multor oameni. Dacă aveți o petunie, care vă place foarte mult și doriți să o înmulțiți, atunci citiți articolul nostru. Astăzi vă vom povesti despre înmulțirea prin butași a petuniilor!

AVEȚI NEVOIE DE:

-o petunie sănătoasă, de pe care puteți să recoltați butașii;

-un foarfece ascuțit;

-recipiente pentru plantare;

-substrat;

-stimulator de înrădăcinare;

-apă;

-pungi de plastic.

MOD DE LUCRU:

1.Folosind foarfecele, tăiați butașii de pe lăstarii petuniei. Ei trebuie să aibă o lungime de aproximativ 10 cm. Îndepărtați florile sau bobocii de pe butași, dacă există.

Nu vă îngrijorați pentru planta-mamă. După ce o veți tunde, din mugurii laterali de pe lăstari vor crește alții. Astfel planta va deveni încă mai bogată și va înflori mult mai abundent.

2.Folosind foarfecele, îndepărtați 2-3 frunzulițe de la baza fiecărui butaș.

3.Umpleți recipientele cu substrat. Udați-l bine cu ajutorul unui pulverizator.

4.Scufundați baza fiecărui butaș în apă și în stimulatorul de înrădăcinare (folosirea lui este opțională). Apoi plantați-l în substratul dintr-un recipient, adâncindu-l până la frunze și presând bine solul din jurul lui, ca să nu rămână goluri.

5.Puneți fiecare butaș plantat într-o pungă de plastic, închizându-o sau legându-o ermetic. Astfel veți crea condițiile de seră pentru înrădăcinarea lor.

6.Puneți butașii într-un loc însorit, cu temperatura de 20-25°C.

7.Dacă aveți timp, deschideți pungile timp de 15 minute în fiecare zi, ca să aerisiți butașii și să verificați umiditatea solului. Dacă nu veți face regulat acest lucru, butașii nu vor avea de suferit: ei nu sunt pretențioși și se înrădăcinează foarte ușor.

8.Așa arătau petuniile noastre peste 20 zile! După cum puteți vedea, ele au dezvoltat rădăcini foarte puternice și ramificate.

9.Nu vă grăbiți să le scoateți complet din pungi. Lăsați-le în pungile desfăcute pe parcursul a 3 zile, ca să se adapteze la condițiile din mediul înconjurător. Altfel ele se vor usca.

Spor la grădinărit!