O metodă excelentă de înmulțire a orhideelor, care nu presupune folosirea pastei de citokinină!

Există o metodă interesantă și, cel mai important, eficientă de înmulțirea a orhideelor, care nu presupune folosirea pastei de citokinină. Nu fiți surprinși, dar acest lucru poate fi realizat cu ajutorul unei sticle de plastic. Cel mai important este să creați condițiile asemănătoare cu cele, cu care orhideele sunt obișnuite în natură. Dacă veți realiza corect totul, peste doar 2 luni veți obține un pui excelent cu rădăcini, care va trebui replantat într-un ghiveci cu substrat pentru orhidee, combinat cu mușchi. 

În primul rând, separați tija florală de orhidee, tăind-o cât mai aproape de baza plantei. Eliberați tija florală de cleme și îndepărtați florile ofilite de pe ea.

Tăiați tija florală, ca să obțineți 2 butași în loc de unul. Tăiați tija puțin mai sus de un mugure latent.

Pregătiți 2 tipuri de mușchi: obișnuit și Sphagnum. Dacă mușchii sunt uscați, acoperiți-i cu apă și lăsați-i să se îmbibe cu ea.

Tăiați o sticlă curată în 2 părți.

„Paharul” obținut trebuie să fie destul de adânc, pentru ca butașii să pătrundă aproape complet în el. Acoperiți cu grijă butașii cu mușchi.

La sfârșitul acestui pas butașii trebuie să fie acoperiți complet cu mușchi. Pentru ca mușchiul să nu cadă, puteți să-l fixați cu elastice pentru bani sau cu gută pentru pescuit: nu-l strângeți, lăsați-l destul de liber.

Puneți butașii în sticla, în care ați turnat puțină apă (fundul ei trebuie să fie acoperit până la 2-3 cm.

Realizați câteva orificii în capacul sticlei și înfiletați-l pe gura ei. Apoi introduceți partea superioară a sticlei în cea inferioară.

Puneți sticla într-un loc luminos și călduros. Când este necesar, mai adăugați apă în ea. În interiorul sticlei se va forma foarte repede microclimatul asemănător cu cel din mediul natural al orhideelor. Dacă veți realiza corect toți pașii, veți vedea rezultatul muncii voastre peste aproximativ 2 luni. Mugurii se activează și apar puii de orhidee.

Spor la grădinărit!

New