O metodă foarte simplă de a păstra ceapa verde!

Nu doar legumele și fructele pot fi depozitate pentru iarnă. Ceapa verde este un ingredient care poate fi folosit ca condiment la prepararea diferitor bucate delicoase!

Pentru a depozita ceapa alegeți acea ceapă verde care are și cozi cu ceapă mică la vârf. După ce ați cules ceapa, o spălați foarte bine în apă rece. Uscați ceapa pe un prosop de bucătărie sau pe o pânză de bumbac. Dacă veți observa picături de apă rămase pe cozi de ceapă, nu este nimic grav, important ca apă să nu să scurgă. Aranjați ceapa cu partea albă una lângă alta. Dacă partea albă este mai groasă, atunci o puteți tăia în jumătate. Tăiați foarte mărunt partea albă a cepei, iar când ajungeți la partea verde aici puteți tăia și în bucăți mai mari.

Luați o tavă de copt și puneți ceapă tăiată pe ea, așternând-o într-un strat gros. Pentru a usca ceapa în cuptor este nevoie să încălziți cuptorul la 50°C, apoi așezați tava în ea și uscați cu ușa puțin intredeschisă. Primele 30 de minute puteți să nu vă apropiați deloc de cuptor și doar apoi cu mâinile să îl întoarceți. Complet ceapa se va usca în cuptor timp de 3 ore.

O altă modalitate de uscare este în cuptor cu microunde. Trimiteți o cantitate de ceapă tocată într-o farfurie și o dați la cuptor de microunde pentru 5 minute la puterea de 700W. Peste 5 minute verificați dacă ceapa s-a uscat, luând o cantitate de ceapă în mână. Dacă ea se mărunțește, atunci scoateți farfuria din cuptor și lăsați să se răcească complet. Iar dacă simțiți că ceapa este încă verde, atunci mai puneți în cuptor pentru 1 minut și iarăși verificați. Procedați în așa mod până ceapa se va usca.

Cea mai populară metodă de uscare este desigur cea naturală – la soare. Întindeți o pânză de bumbac și aranjați ceapa pe ea.

Procesul de uscare la soare poate dura și câteva zile. Dacă următoarele zile vor fi însorite, atunci vă va lua până la 3 zile până când se va usca complet. În procesul de uscare, ceapa se micșorează în volum și din cantitatea de ceapă pe care ați avut-o la început, veți lua o cantitate mai mică.

Ceapă uscată o puteți păstra în 3 moduri:

Prima modalitate este în forma în care ea s-a uscat. Poate fi folosită pentru prepararea diferitor bucate, sosuri.

A doua modalitate este să mixați ceapa în blender până veți obține praf de ceapă printre care se vor simți și bucăți mai mari.

Și a treia modalitate este să mixați mai mult timp până veți obține praf fin (pulbere).

Toate aceste modalități de păstrare a cepei verzi își vor găsi loc în cămara Dstră.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New