O metodă foarte simplă de butășire a trandafirilor toamna în câmp deschis!

Trandafirii sunt plante minunate, care pot deveni o adevărată înfrumusețare a grădinii. Dacă doriți ca primăvara să aveți pregătit material săditor din cei mai frumoși trandafiri, aveți grijă de butășirea trandafirilor toamna în câmp deschis. 

Toate părțile de trandafir care au fost tăiate după înflorire pot deveni butași. Grosimea butașului trebuie să fie aproximativ cât grosimea unui creion. Procesul de butășire se face cel mai bine la mijloc – spre sfârșitul toamnei înainte de înghețuri. 

Mai întâi, tăiați ramurile de trandafir. Este foarte important să pregătiți corect butașii: faceți o tăietură oblică la o distanță de aproximativ 1 cm de mugurul inferior. Pentru butășirea de toamnă a trandafirilor, se recomandă să utilizați butași de aproximativ 20 cm înălțime. În plus, trebuie să fie 4-5 muguri pe butaș. Partea superioară a butașului o tăiați sub unghi drept. 

E nevoie să îndepărtați toate frunzele de pe ramură. 

Pentru următoarea etapă aveți nevoie de un stimulator de înrădăcinare. Îl diluați conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi introduceți butașii în soluție cu tăietura oblică în jos. 

Apoi, picurați câteva picături de ceară pe tăietura superioară, folosind o lumânare simplă. Lăsați butașii în soluție pentru 2 ore. 

De asemenea, este important să acordați atenție pregătirii paturilor pentru plantarea butașilor. Săpați solul și faceți șanțuri adânci de aproximativ 10 cm. Lungimea șanțurilor ar trebui să coincidă cu lungimea cutiei de plastic, care va fi folosită drept adăpost pentru butași. 

Presărați o cantitate mică de nisip la baza fiecărui șanț. Stratul trebuie să aibă o grosime de aproximativ 1 cm. 

Peste 2 ore, scoateți butașii din stimulator. În soluția rămasă, adăugați apă și folosiți lichidul ca să udați solul, în care veți planta butașii. 

Așezați butașii în șanțurile umede sub unghi de 45 de grade, la o distanță de aproximativ 5-7 cm unul de celălalt. După aceea, presărați butașii cu pământ. 2 muguri trebuie să rămână la suprafața solului. 

Pentru a acoperi butașii, utilizați ace de conifere, o cutie de plastic și folie microporoasă lutrasil cu densitatea de 60 g/mm2. Lăsați butașii în această stare până în primăvară. 

Odată cu sosirea primăverii, butașii trebuie curățați de ace. Dar nu e voie să îndepărtați complet acoperământul. Butașii trebuie lăsați sub stratul de lutrasil, astfel încât să se obișnuiască treptat cu noile condiții. 

Dacă veți face totul corect, butașii se vor înrădăcina și veți putea decora grădina cu plante frumoase! 

Spor la grădinărit!