O metodă neobișnuită de înrădăcinare a plantelor. Funcționează 100%!

Există o metodă de înrădăcinare a plantelor, care eliberează greu rădăcini (coniferele, liliacul, butașii de portocale, mandarine, kumquat…). Este foarte eficientă și se aplică ușor. Nu necesită soluții de stimulare a înrădăcinării din comerț. În continuare vă vom povesti ce și cum trebuie să faceți!

AVEȚI NEVOIE DE:

-o plantă, care se înrădăcinează repede (mentă, coleus (urzicuță), ramuri de salcie);

-apă;

-butașii, pe care doriți să-i înrădăcinați.

MOD DE LUCRU:

1.Îndepărtați frunzele unor butași de plantă, care se înrădăcinează repede (cu ajutorul unui foarfece de grădinărit). Tăiați-le câte 1-2 cm inferiori din tulpină, în direcție oblică.

2.Puneți butașii respectivi într-un pahar cu apă. Așteptați până când aceștia vor elibera rădăcini. Lăsați-i în apă pe parcursul a încă 2 zile.

3.Apoi utilizați apa, în care planta s-a înrădăcinat, pentru înrădăcinarea plantelor, care formează greu rădăcini. Este mediul perfect pentru asemenea proceduri.

4.Ramurile de urzicuță și mentă se înrădăcinează în a 3-a zi, iar cele de salcie — în a 7-a zi. Dacă doriți, puteți să puneți butașii de plante, care se înrădăcinează greu, în paharul cu ramurile acestor plante, chiar dacă acestea încă nu și-au format sistemul radicular. Apa din pahar va fi oricum bogată în compuși benefici și va reprezenta un mediu minunat pentru eliberarea rădăcinilor.

5.De asemenea, puteți să utilizați apa, în care au format rădăcini, plantele ce se înrădăcinează greu. Strecurați-o și folosiți-o pentru stimularea înrădăcinării altor plante.

Această metodă este deseori aplicată de grădinarii de la țară. Încercați-o și dumneavoastră! Este simplă, eficientă și verificată! Folosindu-o, veți putea înrădăcina orice plante!

Spor la grădinărit!