O metodă neobișnuită de prăjire a gogoșilor! Datorită ei, ies foarte moi și pufoase!

Vă prezentăm o rețetă foarte reușită de aluat pentru gogoși și o tehnică neobișnuită de prăjire a acestora pe tigaie. Vă recomandăm să o încercați și dvs.!

INGREDIENTE:

– 2 pahare cu apă caldă (500 ml);

– 10 g de zahăr;

– 10 g de drojdie uscată;

– 6,5 pahare de făină (780 g);

– 1 linguriță de sare (8 g);

– 1-2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui (20 ml);

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: adăugați două pahare cu apă caldă, zahărul și drojdia uscată într-un bol adânc. Amestecați ingredientele foarte bine cu ajutorul unui tel. Drojdia trebuie să fie bine dizolvată.

2. Cerneți făina și adăugați sarea în bol. Frământați aluatul până la omogenizarea completă. Apoi încorporați și uleiul vegetal, ca să nu se lipească de degete.

3. Acoperiți bolul cu un capac și lăsați aluatul să dospească timp de 40 de minute. Acesta se va dubla în volum.

4. Transferați aluatul dospit pe suprafața înfăinată de lucru și adunați-l într-o bilă. Apoi tăiați-l în 12 bucăți egale și modelați-le și pe ele în formă de biluțe.

5. Așezați fiecare biluță de aluat pe o bucată pătrată de hârtie de copt. Lăsați-le să ridice timp de 15 minute.

6. După aceasta, aplatizați fiecare biluță cu degetele, astfel încât să obțineți niște turtițe rotunde, de aproximativ același diametru. Realizați câte o găurică în centrul fiecăreia.

7. Încingeți o tigaie cu suficient ulei vegetal. Puneți câte o gogoașă în ea, cu tot cu hârtie. Peste câteva secunde, aceasta se va desprinde de aluat, așa că o puteți îndepărta. Lăsați-le să se prăjească ,până când se vor rumeni pe ambele părți.

8. Savurați gogoșile aromate și delicioase cu multă plăcere la cină!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New