O metodă rapidă și ingenioasă de a confecționa ghiveciuri suspendate pentru plante!

Astăzi vă vom arăta o metodă originală de a confecționa ghiveciuri practice și comode pentru plantarea florilor sezoniere și atârnarea la balcon, terasă sau în grădină. Acestea arată foarte frumos și pot fi realizate în cel mul o oră de vreme.

Veți avea nevoie de:

– 3 coșuri din plastic (pentru gunoi) cu găuri;

– 3 pungi de plastic;

– 3 sticle de plastic de 0,5 l;

– sfoară, foarfecă și cleme de fixare.

Mod de lucru:

1. Pregătiți 3 coșuri din plastic cu găuri. Puneți câte o pungă de plastic în ele.

2. Acum, umpleți o treime cu sol afânat.

3. Luați o sticlă mica de 0,5 l și tăiați-i parte superioară și realizați în ea câteva găuri mici. Puneți-o în mijlocul coșului cu tăietura în sus. Apoi continuați să-l umpleți cu sol (vedeți în imaginea de mai jos).

4. În final, tăiați excesul de pungă.

5. Următorul pas constă în a prinde 4 cleme de fixare în fiecare parte a coșului, formând astfel niște inele de care veți atârna coșurile în aer. Tăiați excesul din lungimea acestora.

6. Pregătiți răsadurile sau butașii plantelor pe care doriți să le creșteți. Cu ajutorul unei țepușe de lemn, efectuați niște găuri în punga de plastic și plantați florile în ele. De asemenea, plantați câteva fire și deasupra în sol.

7. Folosind o bucată de sfoară, atârnați ghiveciurile cu răsaduri de inelele confecționate anterior pe un suport din metal, scândură sau pur și simplu puneți-le la balcon.

8. Udați generos solul și umpleți sticla cu apă.

9. Iată rezultatul obținut! Florile s-au prins, au înflorit și acum atârnă frumos, împodobind ograda noastră! Încercați și dvs. să confecționați asemeena ghiveciuri! Nu e greu deloc!

Spor la treabă!

New