O metodă simplă de a lărgi încălțămintea.

Dacă aveți o pereche de încălțăminte, care vă place foarte mult, dar vă strânge sau vă creează un alt fel de disconfort, nu trebuie să renunțați la ea. Încercați să o lărgiți! Este foarte simplu!

AVEȚI NEVOIE DE:

-un recipient încăpător, destul de înalt;

-pungi de plastic + elastice pentru bani;

-apă.

MOD DE LUCRU:

1.Luați pantofii (sau alt tip de încălțări) și puneți-i în poziție înclinată (sub un anumit unghi) într-un oarecare recipient (de exemplu, o caserolă de plastic). Este important să le fixați poziția.

2.Apoi luați o pungă groasă de plastic (sau chiar două, dacă sunt subțiri — introduceți-le una în alta, ca să căpătați o pungă mai rezistentă) și băgați-o în interiorul unui pantof.

Dacă pantoful vă strânge doar la vârf, plasați-o doar în locul respectiv. Iar dacă încălțămintea vă este cam mică și trebuie să o lărgiți în totalitate, atunci așezați-o pe o suprafață plană și răspândiți punga pe toată suprafața ei.

3.După aceasta tunați apă obișnuită, rece în pungile puse în încălțăminte. Bineînțeles, dacă vă strânge doar la vârf, turnați apă până veți umple partea anterioară a încălțării. Dacă vreți să o lărgiți complet, umpleți-o în totalitate.

4.Dacă folosiți pungi cu fermoar, pur și simplu închideți-le. Dacă folosiți pungi obișnuite, adunați-le marginile și legați-le cu elastice pentru bani.

5.Dați încălțămintea la congelator. Trebuie să o răciți pe parcursul câtorva ore. Apa va îngheța și o va întinde bine.

6.Scoateți încălțămintea din congelator, îndepărtați pungile cu gheață din interiorul ei și încercați să o purtați. Încălțați șosete groase pe picioare și plimbați-vă în încălțămintea respectivă timp de 2 ore. Cel mai bine ar fi să o încălțați și să începeți să o purtați îndată după procedura de înghețare.

După vreo 2 ore veți observa că încălțămintea vi se potrivește perfect. Trebuie să menționăm că aceasta este cea mai eficientă metodă de lărgire a încălțămintei din toate, pe care le-am încercat.

Și cel mai important este faptul că încălțămintea nu se strică după această procedură. Aveți grijă să nu o țineți prea mult la congelator, iar, în rest, pantofiorii noi nu ar avea de suferit.

În acest fel puteți să lărgiți încălțămintea de piele naturală, piele ecologică, piele întoarsă și oricare alta. Bucurați-vă de această metodă magică!

V-a plăcut articolul nostru? Atunci distribuiți-l prietenilor voștri!

Spor la treabă!