O metodă simplă de alungare a furnicilor și afidelor din curte și grădină!

Furnicile par insecte inofensive, chiar folositoare, deoarece ele sunt sanitarii pădurii. Dar situația se schimbă radical, când apar colonii întregi de furnici mâncăcioase în grădinile și curțile noastre. Sursa nutritivă principală a acestora este reprezentată de afide. Furnicile creează ferme uriașe pentru creșterea lor. Și toate aceste lucruri se întâmplă în grădinile noastre. Lupta împotriva insectelor foarte organizate este complicată. Însă trebuie să știți: cojile de banane vă pot salva grădina de furnici.

Există multe soluții chimice insecticide, dintre care majoritatea aduc mai multe daune decât beneficii. Nici toate soluțiile populare nu sunt eficiente. În schimb, bananele obișnuite rezolvă problema invaziei de furnici în doi timpi și trei mișcări. Datorită anumitor caracteristici a vieții furnicilor, bananele devin arma decisivă în această luptă grea.

CUM COJILE DE BANANE VĂ POT AJUTA ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA FURNICILOR DIN GRĂDINĂ?

Cuibul furnicilor se află sub pământ, la o anumită adâncime, chiar în mijlocul mușuroiului. Matca sau regina, care dă naștere noilor furnici lucrătoare, stă acolo. Ea nu se ridică la suprafață și este hrănită de alte furnici. Vom folosi anume acest aspect.

Alegeți cele mai coapte banane, pe care deja au început să apară pete negre. Ele sunt dulci și atrag mai puternic insectele. Curățați fructele (puteți să mâncați pulpa lor): aveți nevoie doar de coaja lor.

Pe lângă coaja de banană, pregătiți 500 ml de apă caldă și 10 g de acid boric. Dizolvați acidul boric în apă și scufundați coaja de banană în soluția rezultată. Lăsați-o să se infuzeze pe parcursul câtorva ore.

După ce coaja de banană se va îmbiba cu acid boric, puneți-o sub tufele din grădină și pe toate traseele furnicilor. Ele nu vor putea rezista înainte unei asemenea descoperiri și o vor duce reginei lor. Chiar dacă vor gusta banana, furnicile nu vor muri îndată.

Acidul boric se va acumula treptat în organismul mătcii și ea va muri în curând. Același lucru se va întâmpla și cu majoritatea furnicilor lucrătoare și colonia va dispărea fără membri noi. De ce această metodă este mai bună decât altele?

Chimicalele obișnuite distrug absolut toate insectele, inclusiv pe cele folositoare. Iar coaja de banană le atrage doar pe cele dăunătoare. Pe lângă aceasta, ea se va descompune treptat, devenind un îngrășământ excelent pentru plante. Beneficii duble!

Dacă și voi v-ați ciocnit de problema invaziei de furnici, încercați această metodă. Ea, ca un agent secret, acționează cu grijă, distrugând colonia din interior. Nu vă putem garanta că veți scăpa de insectele dăunătoare pentru totdeauna, dar sigur veți câștiga fiecare bătălie.

Spor la grădinărit!

New