O metodă simplă să curățați fierul de călcat!

Această problemă este bine cunoscută multor persoane – cu timpul talpa fierului de călcat se acoperă cu depuneri și începe să murdărească hainele în timp ce le călcați. Cum puteți scăpa de aceste neplăceri?

1.Dacă suprafața nu este tare murdară, pasta de dinți vă ajută să o curățați. Aplicați puțină pastă pe talpa fierului de călcat rece, așteptați 10 minute, apoi ștergeți suprafața cu o cârpă umedă. După această procedură, porniți fierul de călcat setând regimul ”aburi” și călcați o bucată de țesătură de care nu aveți nevoie.

2.Bicarbonatul de sodiu vă ajută să îndepărtați petele întunecate persistente de pe suprafața fierului de călcat. Amestecați 1 linguriță de bicarbonat cu aceeași cantitate de apă și aplicați compoziția obținută pe talpa fierului dumneavoastră. Peste 1-2 minute îndepărtați-o cu o cârpă umedă, apoi ștergeți cu o țesătură uscată. La sfârșit, porniți aburul maxim pentru a finaliza curățarea.

3.Arsurile mai însemnate le puteți curăța cu sare grunjoasă. Presărați-o pe un prosop, apoi înfierbântați foarte bine fierul de călcat, fără să porniți funcția cu abur. Mișcați talpa fierbinte a  fierului pe stratul de sare, presând ușor. Arsurile vor rămâne treptat pe prosopul cu sare.

Mult spor!