O metodă simplă și eficientă de curățare a grătarelor de la aragaz!

Cum puteți să curățați grătarele aragazului de rugină, arsuri, grăsime și oricare alte murdării? Chiar foarte ușor! Aceasta este cea mai eficientă metodă dintre cele testate până acum, luând în considerație efortul depus pentru curățare. Este necesară o singură soluție simplă și disponibilă! Care? Veți afla, citind acest articol!

AVEȚI NEVOIE DE:

-20-30 ml de apă amoniacală;

-un sac de plastic, în care să încapă grătarul/grătarele (de exemplu, un sac pentru gunoi);

-fier de călcat;

-foarfece;

-mănuși de menaj;

-un burete dur sau unul de sârmă.

MOD DE LUCRU:

1.Puneți grătarul murdar într-un sac de plastic (noi l-am confecționat de sine stătător din bucăți de peliculă).

2.Sigilați partea liberă a sacului cu ajutorul fierului de călcat, lăsând doar o gaură mică, prin care veți turna soluția în sac. În acest scop încingeți fierul de călcat și treceți-l peste marginile libere ale sacului, interpunând un șervețel de hârtie sau o cârpă între ele și dispozitivul fierbinte.

3.Turnați apa amoniacală în sac, după care sigilați gaura rămasă, folosind fierul de călcat.

4.Agitați puțin conținutul sacului, ca să răspândiți uniform apa amoniacală.

5.Lăsați-o să acționeze peste noapte.

6.Tăiați o margine a sacului, ca să puteți scoate grătarul din ea. Cel mai bine ar fi să realizați acest pas într-un loc bine aerisit și purtând mănuși, ca să vă protejați pielea mâinilor. Dacă nu suportați mirosul înțepător al amoniacului, puteți să folosiți o mască chirurgicală.

7.Scoateți grătarul și frecați-l cu ajutorul buretelui dur. Veți observa cum toate impuritățile vor sări de pe suprafața lui, fără să fie necesar să depuneți un efort deosebit.

8.Așa arată grătarul după curățare:

Spor la treabă!