O modalitate eficientă și ușoară de a curăța o canapea, un covor sau orice mobilier tapițat!

Probabil că toate lucrurile se murdăresc și își pierd aspectul original de-a lungul timpului și e bine dacă pot fi spălate și reîmprospătate cu ușurință într-o mașină de spălat. Dar, din păcate, canapelele sau covoarele nu pot fi spălate în ea și se murdăresc la fel de repede ca hainele obișnuite, în special în casele cu copii mici și animale de companie.

Cu toate acestea, există o modalitate simplă și eficientă de a le spăla și pe ele: vă prezentăm o soluție, preparată din ingrediente accesibile, care pot fi găsite în orice locuință. Acesta nu doar că va îndepărta petele, ci va împrospăta tapițeria și va elimina mirosurile neplăcute.

Veți avea nevoie de:

– 2-3 l de apă caldă;

– 1 capac de detergent lichid pentru rufe;

– 1 capac de oțet de 6-9%.

Mod de lucru:

Pentru a prepara această soluție, diluați detergentul lichid pentru rufe și oțetul într-un vas cu apă caldă. Oțetul din această rețetă nu poate fi înlocuit cu acidul citric/sucul de lămâie, deoarece el este acela care elimină mirosurile neplăcute și îmbunătățește acțiunea detergentului. În ceea ce privește însăși detergentul de rufe, cel mai bine ar fi să-l alegeți în funcție de culoarea canapelei dvs.: închisă, colorată sau albă.

În continuare, luați un burete obișnuit de vase și folosiți-l pentru a face spumă, pe care o veți folosi pentru a curăța obiectul cu problema. Buretele trebuie lăsat în apă, deoarece va trebui să-l mai folosiți de câteva ori pe măsură ce curățați.

Pentru curățare, dacă țesătura vă permite, cel mai bine este să folosiți acest tip de perie de uz casnic (vedeți în imaginea de mai jos) – ea nu numai că curăță bine, dar și adună perfect scamele. Luați un pic de spumă pe perie, apoi frecați-o pe suprafață.

Priviți cât de bine s-a curățat suprafața noastră și cum au dispărut urmele de pix.

Această soluție poate fi aplicată și pe imitația de piele, doar că cu un burete mai moale.

În cele din urmă, clătiți suprafața cu o cârpă ușor umezită, astfel încât să îndepărtați excesul de produs și, de asemenea, să „neteziți” pielea. Asta e tot, în aproximativ o oră canapeaua va fi complet uscată și va putea fi folosită din nou.

Spor la treabă!

New