O plantă de interior extrem de frumoasă, care înflorește aproape tot anul!

Acest reprezentant viguros, foarte frumos, care seamănă cu o liană, a venit la noi de pe meleagurile Africii de Sud pentru toți amatorii de plante de interior, care înfloresc. O plantă uimitor de recunoscătoare: dacă îi oferiți o îngrijire adecvată în condiții de casă, tufa  de Clerodendron thomsoniae va încânta proprietarul cu o înflorire pe parcursul întregului an. 

Fiecare plantă a naturii vii, care trăiește în sălbăticie, necesită o atenție deosebită din partea stăpânului atunci când este mutată în condiții de casă. 

Să enumerăm regulile principale de îngrijire a plantei Clerodendron thomsoniae. 

Amestecul de sol pentru majoritatea lianelor trebuie să fie moderat de hrănitor și afânat. Deoarece este dificil de găsit sol pentru liane în magazinele specializate, ar fi mai bine să pregătiți singuri acest amestec: 

-argilă expandată pentru drenaj la baza ghiveciului; 

– humus de frunze sau pământ de pădure; 

-turbă; 

-nisip; 

-un praf de făină de dolomită (1 linguriță pentru 5 kg de sol). 

Important! Solul pentru liane trebuie să aibă o aciditate moderată, se potrivesc solurile pentru plantele cu înflorire activă cu aciditatea pH 5-6. În astfel de soluri, va fi nevoie să adăugați doar nisip și puțină turbă. 

După plantare, transplantare și transferare, Clerodendron thomsoniae se acomodează foarte repede și dă lăstari noi. 

Sfat. Planta are nevoie de transplantare regulată – o dată în an. Liana crește rapid, iată de ce se transplantează strict la timp. 

Important! Lianei îi place lumina puternică, dar nu razele directe și agresive ale soarelui. Prin urmare, cel mai potrivit loc ar fi partea de sud și de sud-est. Țineți minte, plantei nu-i place să-i fie schimbat frecvent locul ghiveciului. De la ”mutări” prea dese, Clerodendron thomsoniae se îmbolnăvește. 

Liana verbenaceae Clerodendron thomsoniae va încânta gazda cu o înflorirea abundentă a racemelor grațioase de flori miniaturale aproape pe întreg parcursul anului! 

Mult spor!