O prietenă din India m-a învățat cum să prepar dovleceii atât de buni, mai delicioși decât carnea! O rețetă rapidă și ușoară!

Această metodă de coacere a dovleceilor la cuptor este atât de reușită, încât a devenit una dintre preferatele mele. Sunt sigură că o veți îndrăgi și dvs. Dovlecii ies suculenți, aromați și foarte gustoși. Merită să fie încercați de fiecare!

INGREDIENTE:

– 2 dovlecei;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

Pentru panadă:

– 3 ouă;

– 1 lingură de amidon de porumb;

– 2 linguri de smântână fermentată;

– 1/3 dintr-o linguriță de sare;

– 1/3 dintr-o linguriță de boia de ardei dulce;

– 100 g de cașcaval (sau brânză topită);

– 2 roșii;

Pentru ungere:

– 1 ou;

– 1/3 dintr-o linguriță de sare;

– 1/3 dintr-o linguriță de busuioc uscat;

– 1/3 dintr-o linguriță de piper negru măcinat;

– 1 cățel de usturoi.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați bine dovleceii și uscați-i cu niște prosoape de hârtie. După aceasta, luați o furculiță și treceți cu ea pe toată lungimea lor, așa cum puteți vedea în imaginea de mai jos. Acum, mai uscați-i o dată cu prosoape de hârtie și tăiați-le capetele.

2. Tăiați fiecare dovlecel în patru bucăți.

3. Apoi tăiați-le în felii transversale și incomplete. Ca să ușurați procesul, așezați fiecare bucată între 2 bețișoare pentru sushi, care vor servi drept opritori pentru lama cuțitului.

4. După aceasta, asezonați-le cu sare și piper negru măcinat pe ambele părți și puneți-le pe o farfurie.

5. Pregătiți panada: lucrând într-un bol adânc, combinați smântâna fermentată cu ouăle și amidonul de porumb. De asemenea, adăugați condimentele și amestecați încă o dată.

6. Tapetați o tavă cu hârtie de copt, pe care va trebui să o periați cu 2 linguri de ulei vegetal. Luați câte o bucată de dovlecel, treceți-o printr-o farfurie cu făină, apoi prin panada din bol și puneți-o în tavă.

7. Coaceți dovleceii în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 25-30 de minute.

8. Între timp, tăiați cașcavalul sau brânza topită în formă de pai. De asemenea, tăiați și roșiile în formă de jumătăți de rondele.

9. Scoateți dovleceii din cuptor și introduceți felii de roșii și bucățele de cașcaval în „buzunărașele” acestora (vedeți în imaginea de mai jos).

10. Spargeți oul într-un recipient potrivit. Adăugați usturoiul trecut prin răzătoarea cu găuri mici și asezonați totul cu sare, piper negru măcinat și busuioc uscat. Amestecați bine cu o furculiță.

11. Periați generos dovleceii cu amestecul obținut.

12. Dați tava din nou la cuptor și mai lăsați dovleceii la aceeași temperatură, timp de 5-10 minute.

13. Scoateți deliciul obținut din cuptor și savurați-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!