O prietenă mi-a dat această rețetă! Le coc fără drojdie și praf de copt, dar ies foarte foietate!

Dacă vă este poftă de niște plăcinte foietate, aromate, crocante și delicioase, atunci vă recomand să încercați și dvs. această rețetă. Pe mine m-a cucerit din prima. Plăcintele au o textură foarte plăcută și un gust de nota zece!

INGREDIENTE:

– 700 g de făină;

– 400 ml de apă;

– 20 g de zahăr;

– 1 linguriță de sare;

– 65 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

Pentru umplutură:

– 200 g de unt;

– brânză de vaci;

– 1 gălbenuș de ou.

MOD DE PREPARARE:

1. Combinați făina cu sarea și zahărul într-un bol adânc. Realizați o adâncitură în ea, adăugați apa și uleiul vegetal. Frământați aluatul cu mâinile, până când va deveni moale și nelipicios. Puneți-l într-o pungă de plastic și lăsați-l în ea să se „odihnească” timp de 20 de minute.

2. Puneți untul rece într-o pungă de plastic și bateți-l, apoi rulați-l cu sucitorul într-un blat de formă rotundă.

3. Lucrând pe suprafața de lucru, frământați un pic aluatul, apoi împărțiți-l în două bucăți egale și modelați-le în formă de bile.

4. Întindeți-le puțin cu sucitorul, astfel încât să fie de același diametru cu cel al blatului de unt. Așezați untul pe una dintre turtele de aluat, răspândiți-l cu degetele, apoi așezați-o și pe cea de-a doua deasupra. Lipiți marginile. Puneți aluatul pe o farfurie presărată cu făină. Acoperiți-l cu o folie și lăsați-l să se „odihnească” timp de 30 de minute.

5. Peste jumătate de oră, întindeți blatul prin tragerea cu mâinile într-o foaie subțire și rotundă. Acesta este foarte elastic și vă va fi ușor să lucrați cu el. După aceasta, ungeți-o bine cu 50 g de unt moale și presărați-o cu făină.

6. Rulați foaia de aluat într-un rulou compact și subțire. Puneți-l pe o farfurie și lăsați-l să se „odihnească” timp de 10 minute sub o folie.

7. Tăiați ruloul în jumătate și turtiți-le cu degetele. După aceasta, tăiați bucățile în altele mai mici, porționându-le. Noi am obținut 12 bucăți. Puneți-le pe un platou și dați-le la congelator pentru 10-15 minute.

8. Scoateți câte o bucată de aluat din congelator și întindeți-o într-o foaie subțire, de formă dreptunghiulară, folosind sucitorul. Presărați-o cu brânză de vaci. Pliați marginile lungi spre centru și lipiți-le. Apoi lipiți-le și pe cele scurte. Veți obține o plăcintă de formă dreptunghiulară.

9. Modelați astfel toate plăcintele și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Periați-le cu un gălbenuș de ou.

10. Coaceți plăcintele în cuptorul preîncălzit până la 200°C, timp de 20 de minute, apoi la temperatura de 170°C, timp de 30 de minute.

11. Scoateți-le din cuptor și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New