O rețetă de pandișpan pe bază de limonadă acidulată!

Cunoașteți o asemenea rețetă de pandișpan? Mie îmi place foarte mult și am hotărât să vă o amintesc și vouă. Are o aromă extraordinară și este foarte pufos. Dacă niciodată nu ați pregătit pandișpan după această rețetă, încercați-o neapărat.

 

INGREDIENTE:
-4 ouă;

-1 pahar de zahăr (200 g);

-1 plic de zahăr vanilat;

-1 pahar de limonadă (oricare) (250 ml);

-1 pahar de ulei (250 ml);

-3 pahare de făină (450-500 g);

-10 g de praf de copt.

MOD DE PREPARARE:
Principalul secret al acestui pandișpan este limonada. Ea trebuie să fie acidulată. Limonada, care a stat deschisă și nu mai are gaze, nu este potrivită pentru pregătirea acestei rețete.

1.Mixați ouăle, zahărul și zahărul vanilat.

2.Fără să opriți mixerul, turnați uleiul, iar apoi și limonada.

3.Adăugați treptat făina amestecată cu praful de copt.

4.Veți obține un aluat lichid, ca smântâna. Turnați-l în vasul de la Multicooker. Setați timpul de coacere la 65 minute. Când auziți semnalul sonor de finalizare a programului, mai setați o dată aparatul la 65 minute.

5.Închideți aparatul la sfârșitul programului de coacere și lăsați pandișpanul să se răcească timp de 20 minute. Apoi răsturnați vasul de la Multicooker pe un suport (priviți pozele de la sfârșitul articolului) și lăsați pandișpanul în această poziție până se răcește complet.

6.Pandișpanul poate fi copt și în cuptor — la 180ºC, aproximativ 25-30 minute. Trebuie să folosiți o tavă cu pereți înalți, deoarece pandișpanul va crește foarte mult. Când acesta este gata, stingeți focul și lăsați-l să se răcească în cuptor timp de 20 minute.

7.Răsturnați tava pe un suport și lăsați pandișpanul să se răcească complet.

8.Veți obține un pandișpan foarte înalt (al meu a avut 12 cm) și pufos.

 

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Nu uitați să distribuiți această rețetă și prietenilor voștri!