O rețetă de salată extrem de gustoasă, fiind bogată în vitamine poate fi consumată zi de zi!

INGREDIENTE:

-2 castraveți;

-100 gr de varză nouă;

-1 ou;

-5 ridichi;

-1 legătură de verdeață;

-1 linguriță de muștar;

-2 linguri de maioneză sau smântână fermentată;

-sare și piper negru măcinat – după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Varza nouă este mai zemoasă în salatele proaspete. Dacă folosiți varză matură, este necesar să o tocați foarte fin și să o frecați cu sare. Gustul diferă de varza nouă, dar totuși va fi moale și suculentă.

2.Tăiați varza fideluță (cu cât mai fin, cu atât mai gustos va fi), adăugați sare și piper după gust. Apoi frământați-o ușor cu mâinile, să se înmoaie. Astfel sucul varzei se va amesteca mai bine cu celelalte ingrediente.

3.Castraveții îi tăiați rondele subțiri. Dacă sunt mari, îi puteți tăia sferturi.

4.Rupeți cozile la ridichi și tăiați-le la fel ca castraveții, rondele. Legumele pot fi tăiate și pai, acest lucru nu influențează gustul, doar aspectul salatei.

5.Tocați verdeața spălată și uscată. Eu am folosit ceapă verde și mărar, dar salata permite să experimentați, deci puteți adăuga pătrunjel, frunze de salată sau după propriile preferințe.

6.Curățați de coajă oul fiert tare. Separați albușul de gălbenuș. De albuș veți avea nevoie mai târziu.

7.Pregătiți dressing-ul. Amestecați foarte bine cu furculița gălbenușul, muștarul și maioneza. Asezonați compoziția cu sare și piper – sosul e gata!

8.Combinați legumele și verdeața, adăugați albușul dat prin răzătoarea mare, dressing-ul și amestecați bine.

Sfat. Salata este mai gustoasă rece, deci vă recomandăm să folosiți ingredientele direct de la frigider. Însă salata gata o serviți proaspătă, stând mult timp, legumele lasă zeamă și nu mai sunt atât de crocante.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New