O rețetă foarte gustoasă de limonadă de casă!

Limonada este o băutură sănătoasă, pe care o poți prepara în orice moment al anului, cu orice prilej. Vara îți potolește setea, iarna remediu pentru răceală. Este o băutură bogată în vitamine, care îți taie setea și îți aduce energie prin conținutul bogat în vitamina C al lămâilor și a altor fructe. In plus, rețetele de limonadă sunt rapide și ușor de preparat și poți adăuga tot felul de fructe, dupa gustul fiecăruia!

INGREDIENTE:

-2 litri de apă fiartă și răcită;

-1 lămâie;

-1 portocală;

-160-200 g de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1.Într-o cratiță fierbeți apă și lăsați să se răcească la temperatura camerei. Adăugați zahăr și amestecați până când toate cristalele de zahăr se vor dizolva complet.

2. Scoateți coaja rasă de pe 1 lămâie și 1/2 de pe portocală. Fiți atent pentru a nu permite părții albe să ajungă în suc (partea albă amărăște sucul). Adăugați coaja în apa îndulcită și amestecați din nou.

3. Stoarceți sucul din ambele fructe manual. Pentru aceasta rostogoliți fructele pe masă până ele devin moi și se palpează ușor.

4. Scurgeți sucul direct în apa îndulcită și amestecați.

5. Transferați limonada într-o sticlă de plastic și dați la frigider pentru minim 2 ore. În acest timp coaja va elibera aroma sa și gustul limonadei va deveni dulce acrișor.

6. După aceea scoateți din frigider și treceți limonada prin strecurătoare pentru a nu permite coajei rase de fructe și semințele acestora să ajungă în limonadă. Limonada obținută o turnați într-un ulcior și serviți cu o felie de lămâie și frunză de mentă.

Indiferent ce variantă clasică de preparare a limonadei alegeți, limonada de casă este o alegere perfectă pentru a te răcori și a savura o băutură gustoasă. Se prepară rapid și nici nu ai nevoie de multe ingrediente.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New