O rețetă foarte reușită de somon roz la cuptor – se topește în gură!

Peștele pregătit după această rețetă iese absolut delicios, moale și foarte aromat, datorită marinadei folosite. Încercați și dvs. să-l pregătiți la cină pentru cei dragi!

INGREDIENTE:

– 1 kg de somon roz;

– 50 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 1 linguriță de sare;

– 1/3 dintr-o linguriță de piper negru măcinat;

– jumătate de linguriță de condimente pentru pește;

– 1 lămâie;

– 2 cepe de mărime medie;

– câteva crenguțe de pătrunjel și mărar;

– 40 g de unt;

– 4 roșii de mărime medie.

MOD DE PREPARARE:

1. Eviscerați, spălați și uscați somonul roz cu ajutorul prosoapelor de hârtie. După aceasta, efectuați câteva incizii pe suprafața acestuia, folosind un cuțit ascuțit.

2. Într-un recipient separat, încorporați uleiul vegetal cu sarea, piperul negru măcinat și condimentele pentru pește. În final, adăugați sucul de la o treime de lămâie, iar pe restul tăiați-o în felii subțiri.

3. Puneți peștele într-o formă de copt, turnați sosul peste el și masați-l bine pe ambele părți. Acoperiți forma cu o folie alimentară și lăsați peștele să se marineze timp de 30 de minute.

4. Între timp, curățați ceapa de coajă și tăiați-o în formă de rondele groase. De asemenea, tăiați roșiile în jumătate.

5. Introduceți crenguțele de pătrunjel și de mărar în interiorul peștelui.

6. Tapetați o tavă cu staniol. Aliniați la baza acesteia un pat din rondele de ceapă și felii de lămâie. Puneți peștele pe ele, apoi adăugați roșiile prin părți. Asezonați-le cu sare și piper negru măcinat (după gust). De asemenea, adăugați și câteva cubulețe de unt peste pește.

7. Acoperiți ingredientele cu staniol și dați tava la cuptor. Pregătiți mâncarea timp de 30 de minute, la temperatura de 200°C.

8. Scoateți peștele din cuptor și serviți-l cu mută plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New