O rețetă foarte ușoară de tocinei la tigaie! I-aș mânca în fiecare zi!

Acești tocinei se pregătesc din niște ingrediente atât de economice, însă ies absolut delicioși. Și nu sunt simpli, ci cu o umplutură delicioasă de carne tocată. Pot fi pregătiți pentru orice masă a zilei, sau chiar pentru a întâmpina niște oaspeți nepoftiți. Încercați-i! O să-i îndrăgiți din prima îmbucătură.

INGREDIENTE:

– 600-700 g de dovlecei;

– 1 morcov;

– 2 ouă;

– 3 linguri de făină;

– câteva crenguțe de pătrunjel;

– sare și piper negru măcinat (după gust);

– ulei vegetal de floarea-soarelui (pentru prăjit);

Pentru umplutură:

– 300 g de carne tocată;

– sare, piper negru măcinat și verdeață (după gust).

MOD DE PREPARARE:

1. Dați dovleceii spălați bine prin răzătoarea cu găuri mari. Dacă au coaja prea groasă, îi puteți curăța. Asezonați-i cu sare, amestecați-i bine și lăsați-i pentru 10 minute deoparte, ca să lase zeamă.

2. Între timp, curățați și dați morcovul prin răzătoarea cu găuri mici. Puneți-l într-un bol.

3. De asemenea, tocați mărunt crenguțele de pătrunjel.

4. Scurgeți dovleceii de zeamă și puneți-i peste morcovul din bol. Adăugați pătrunjelul, ouăle, și făina. Amestecați totul foarte bine cu o furculiță. În final, asezonați aluatul cu piper negru măcinat după gust.

5. Pregătiți umplutura: puneți carnea tocată într-un bol. Asezonați-o cu sare, piper negru măcinat și verdeață după gust (noi avem ceapă verde și pătrunjel) și amestecați-o bine.

6. Încingeți o tigaie cu suficient ulei vegetal. Adăugați câte o lingură și jumătate de aluat în ea și modelați tocineii, aplatizându-i puțin cu lingura. Apoi adăugați pe fiecare câte o pârjoală mică de carne tocată. Peste carne, adăugați încă o lingură de aluat. Acoperiți tigaia cu un capac și faceți focul mic. Prăjiți tocineii timp de 5-7 minute pe fiecare parte.

7. Scoateți-i pe un platou și savurați-i cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New