O rețetă perfectă pentru gogoși pufoase, aromate si foarte gustoase cu crema de ciocolată!

Astfel de gogoși vă vor surpindre chiar și pe d-voastră. Indiferent dacă sunt prăjite sau coapte, toate sunt gustoase și aromate în mod unic. Pregătind deliciul după acestă rețetă, veți obține un aluat foarte moale și elastic, după care veți obține niște gogoși apetisante și aromate!

INGREDIENTE:

-140 ml de lapte călduț;

-40 g de zahăr;

-4 g de drojdie uscată;

-250 g de făină cernută;

-1/4 linguriță de sare;

-20 g de unt;

-semințe de susan alb după gust;

-ciocolată topită.

MOD DE PREPARARE:

1.Într-un bol adăugați lapte călduț, zahăr, drojdie uscată și amestecați cu un tel până se vor dizolva ingredientele.

2. Adăugați făina cernută și continuați să amestecați cu spatula. Frământați bine și transferați-l pe masa de lucru. Turtiți bila cu palma, astfel încât să obțineți un disc plat.

3. Așezați untul la mijloc și strângeți capetele sus astfel încât să obțineți o bilă.

4. Incorporați untul în aluat până veți obține un aluat moale și neted. Acest lucru vă va lua ceva timp.

5. Acoperiți cu prosop de bucătărie și lăsați 15 minute să se odihnească. Împărțiți în 10 părți aproximativ cu aceeași greutate.

6. Rotunjiți fiecare bucată astfel încât să obțineți bile rotunde.

7. Lăsați să se odihnească timp de 10 minute. Întindeți fiecare bilă cu făcălețul într-un disc și ungeți cu puțin lapte. Presărați cu semințe de susan albe și întoarceți pe partea opusă.

8. Întindeți puțin cu făcălețul. Apoi cu un cuțit rotativ sau cu un cuțit simplu faceți tăieturi de la jumătate în sus dar nu până la capăt.

9. Pe partea din fața d-voastră așezați un strat de ciocolată lichidă. Apoi acoperiți cu capătul din față.

10. Lipiți bine toate capetele pe care le întoacrecței spre cenrtu, astfel împiedicând ciocolata să se scurgă din interior.

11. Rulați spre partea cu tăieturi.

12. Lipiți capetele cu vârful degetelor.

13. Transferați pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați 30 de minute să se odihnească, acoperindu-le cu prosop de bucătărie.

14. Încingeți o tigaie cu borduri înalte cu o cantitate mare de ulei și transferați câte 3 gogoși în ea. Scăldați gogoșii în ulei până se rumensc, stropindu-le cu uleiul din tigaie.

15. Transferați pe un platou tapetat cu prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de ulei. Lăsați puțin să se răcească. Gogoșii se vor servi imediat cu o ceașcă de ceai sau lapte.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New