O rețetă reușită de ardei în sos de roșii la borcan (pentru iarnă)! O urmez în fiecare an!

Consider că aceasta este cea mai reușită rețetă de ardeii în sos de roșii pentru iarnă și o urmez în fiecare an. Îmi place pentru faptul că nu are nevoie de nimic în plus, doar ardei și roșii. La dorință, poate fi adăugat și ardei iute. Iese o gustare absolut savuroasă, pe care vă recomand să o încercați!

INGREDIENTE:

– 1,5 kg de ardei grași (în formă curățată);

– 1 kg de roșii;

– 25 g de sare;

– 70 g de zahăr;

– 70 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 10 boabe de piper negru sau de ienibahar;

– 3 cuișoare (opțional);

– 8-9 căței de usturoi;

– 2-3 frunze de dafin;

– 30 ml de oțet de 9 %.

MOD DE PREPARARE:

1. Curățați ardeii de semințe și cotoare. Tăiați-i în formă de cubulețe de mărime mare. Puneți-i într-un vas încăpător, acoperiți-i cu apă clocotită și lăsați-i așa timp de 15 minute.

2. Spălați bine roșiile și treceți-le prin mașina de tocat carnea sau folosiți blenderul.

3. Turnați pasta obținută într-o cratiță, adăugați sarea, zahărul, boabele de ienibahar sau de piper negru și uleiul vegetal. Amestecați și puneți vasul pe foc. Aduceți pasta în punctul de fierbere.

4. Scoateți ardeii din apă, lăsați-i puțin să se scurgă și puneți-i în cratița cu roșii. Amestecați bine și lăsați legumele să mai fiarbă timp de 15 minute din momentul clocotirii.

5. Peste 15 minute, adăugați usturoiul tocat mărunt, frunzele de dafin și oțetul. Amestecați și mai lăsați totul să fiarbă timp de 3-4 minute.

6. Turnați compoziția obținută în borcane sterilizate din timp și închideți-le etanș cu capace, la fel, sterilizate. Înveliți-le cu o pătură călduroasă și lăsați borcanele sub ea până când se vor răci complet. După aceasta, depozitați-le în cămară sau în dulapurile de la bucătărie. Savurați iarna ardeii obținuți în sos de roșii cu multă plăcere!

*Din această cantitate de ingrediente, noi am obținut 5 borcane de 500 ml.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!