O rețetă reușită fără efort de chec rapid cu diferite fructe sau mure!

Un desert foarte gustos. Credem că acest chec poate deveni preferatul dumneavoastră, deoarece se realizează simplu și este incredibil de delicios. 

INGREDIENTE:

-100 ml de ulei vegetal fără miros;

-3 ouă;

-200 g de zahăr;

-100 g de smântână;

-un praf de sare;

-1 linguriță de zahăr vanilat;

-9 g de praf de copt;

-250 g de făină;

-250 g de vișină fără sâmbure;

MOD DE PREPARARE:

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Cerneți făina, astfel se realizează aerarea ei; zahărul e de dorit să luați cu cristale cât mai mărunte, deoarece se dizolvă mai rapid și aluatul iese mai ușor; smântâna poate fi oricare.

1.În pahahrul blenderului turnați ulei și adăugați un ou. Începeți a pasa oul la fel cum se face la maioneza de casă. Amestecați bine până se omogenizează totul.

2. Într-un bol separat adăugați 2 ouă, sare, zahăr și zahăr vanilat. Mixați cu mixerul până zahărul se topește complet (puteți verifica acest lucru gustând amestecul) și obțineți o compoziție cremoasă. Adăugați amestecul de ulei cu ou și smântâna. Mixați la viteză minimă.

3. Vișina în prelabil o spălați și o lăsați să se scurgă de apă. Îndepărtați sâmburele astfel ca vișina să rămână întreagă. O transferați într-o strecurătoare și o lăsați pentru câteva minute să se scurgă sucul. Apoi vișina o presărați cu amidon cu ajutorul unei site. Lăsați la o parte.

4. Încorporați făina împreună cu praful de copt în amestecul de ou și amestecați cu o spatulă până obțineți o consistență omogenă și uniformă.

5. Tapetați baza și bordurile formei cu hârtie de copt.

6. Transferați 1/2 din amestec în formă și o nivelați ușor. Aranjați 1/2 din cantitatea de vișină.

7. Deasupra turnați cealaltă cantitate și iarăși o nivelați ușor. A doua jumătate de cantitate de vișină o distribuiți deasupra. Dați la cuptor.

8. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 45 de minte la nivelul mediu al cuptorului fără convecție. Cu 5 minute înainte de finisarea timpului de coacere, acoperiți vârful cu staniol pentru a preîntâmpina arderea crustei. Dacă forma va fi mai mare, atunci și timpul de coarece se micșorează. Trebuie să țineți cont de parametrii cuptorului Dstră. După expirarea timpului faceți testul scobitorii (checul nosrtu a ieșit înalt). Dacă bețișorul a ieșit curat, înseamnă el s-a copt bine. Scoateți din cuptor și lăsați 5 minute să stea în formă și doar apoi, puteți să-l scoateți și să îndepărtați hârtia de copt.

9. Transferați checul pe un platou și presărați cu zahăr pudră.

Checul se feliază foarte ușor și nu este foarte dulce, iar conținutul de grăsime este foarte scăzut. Pentru a da un gust aparte, puteți adăuga și coajă rasă de lămâie sau portocală. La fel puteți diversifca și fructele.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New