O rețetă simplă de chifle moi și pufoase!

Chifle cu brânză de vaci sunt un desert minunat pentru toată familia. Se prepară din aluat fraged, ușor crocant umplute cu brânză dulce și magiun.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-250 ml de lapte călduț;

-11 g de drojdie uscată;

-100 g de zahăr;

-2 ouă;

-80 g de unt;

-1 linguriță de sare (fără vârf);

-600 g de făină de grâu.

Pentru umplutură:

-22 g de brânză de vaci;

-110 g de magiun de caise;

-1 ou + lapte pentru ungere.

MOD DE PREPARARE:

1.Într-un bol adăugați laptele, zahărul și drojdia uscată. Amestecați cu un tel și acoperiți cu folie alimentară. Lăsați 20 de minute drojdia să se activeze.

2. Adăugați ouăle, sarea și făina cernută în 2 tranșe. Amestecați cu o spatulă, apoi începeți să amestecați cu mâinile. Când ați strâns aluatul într-o bilă, adăugați untul moale tăiat în cubulețe și incorporați-l în aluat.

3. Continuați să frământați pe suprafața de lucru timp de 5-10 minute. Aluatul iese omogen și nelipicios. Transferați-l înapoi în bol și acoperiți cu folie alimentară. Lăsați la dospit pentru o oră.

4. Pregătiți umplutura. Într-un bol amestecați brânza cu magiunul de caise. (La dorință puteți să folosiți alt magiun).

5. Peste 1 oră aluatul s-a dublat în volum.

Transferați-l pe suprafața de lucru și împărțiți-l în jumătate. Fiecare bucată o modelați într-un șnur lung pentru a fi împărțit la rândul său în 6 bucăți egale. Modelați bile și lucrați în continuare cu fiecare din ele.

6. Luați o bilă și o întindeți într-o foaie subțire și rotundă. Formați floarea în felul următor: partea de jos și partea de sus se îndoaie spre mijloc,

apoi același lucru faceți și cu părțile laterale.

S-a format un pătrat care se întoarce cu partea în jos.

Pe partea netedă puneți o lingură de umplutură

și uniți capetele opuse spre mijloc,

apoi celelalte 2 captele spre mijloc. Lipiți toate marginile.

Întoarceți floarea invers. Procedați la fel cu celelalte bile.

7. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt așezați chiflele la o distanță una de alta. Acoperiți cu prosop de bucătărie și lăsați pentru 20 de minute să dospească.

8. Înainte de a da la cuptor, ungeți chiflele cu ou bătut cu lapte. La dorință puteți presăra cu semințe de susan sau mac.

9. În cuptorul preîncălzit la 180 °C coaceți chiflele timp de 20-25 de minute până se rumenesc. Timpul de coacere depinde de parametrii cuptorului Dstră.

10. Când sunt gata, le scoateți din cuptor și le lăsați să se răcească. Presărați cu zahăr pudră.

Chiflele au ieșit pufoase, delicioase, și aromate. Preparați aceste chifle pentru cei dragi și savurați-le cu ceai sau lapte cald!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New