O rețetă simplă din dovlecei și carne tocată! O pregătesc în fiecare zi – este foarte gustoasă!

O rețetă simplă din dovlecei, care creează impresia că mănânci sărmăluțe cu umplutură de carne tocată. Aceste rulouri sunt foarte bune, suculente și aromate. Merită să le încercați și dvs.

INGREDIENTE:

– 3-4 dovlecei;

– 1 ceapă;

– 1 morcov;

– 500 g de carne tocată;

– jumătate de pahar de orez;

– condimente după gust;

– 150 g de smântână fermentată;

– 150 g de ketchup;

– 1 pahar de apă;

– ierburi uscate;

– ulei vegetal de floarea-soarelui;

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați dovleceii în fâșii foarte subțiri pe lungime.

2. Separați feliile frumoase și uniforme. Iar pe acelea mai mici și rupte, tăiați-le în formă de cubulețe foarte mărunte.

3. Puneți dovlecelul într-un bol adânc și adăugați orice fel de carne tocată doriți peste el. Noi avem tocătură de porc. De asemenea, adăugați orezul spălat foarte bine și prăjeala dintr-o ceapă tăiată în formă de cubulețe și un morcov dat prin răzătoarea cu găuri mici.

4. Asezonați amestecul după bunul plac. Noi vom adăuga piper negru măcinat, sare și usturoi uscat. Amestecați compoziția foarte bine cu mâinile.

5. Modelați rulourile: adăugați câte o lingură de umplutură pe fiecare fâșie de dovlecel și rulați-o în formă de rulou. Puneți rulourile într-o formă sau două de copt.

6. Într-un castron încăpător, încorporați ketchup-ul cu smântâna fermentată și mirodeniile (sare și ierburi uscate). Turnați apă și amestecați totul foarte bine.

7. Turnați lichidul obținut peste dovlecei.

8. Coaceți rulourile în cuptorul preîncălzit până la 190ºC, timp de aproximativ o oră, în dependență de caracteristicile cuptorului dvs.

9. Scoateți sărmăluțele de dovlecei din cuptor. Dacă doriți, presărați-le cu verdeață tocată mărunt și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New