O rețetă simplă și eficientă de fertilizator atât pentru mușcate, cât și pentru restul plantelor de cameră!

Beneficiile aloei vera sunt greu de supraestimat: planta este cunoscută pentru proprietățile sale de vindecare și hidratare. Frunzele ei sunt folosite în medicina tradițională și populară, în cosmetologie și chiar în bucătărie. Însă, mai există o aplicație a acestei plante miraculoase, care încă nu este atât de răspândită în rândul floricultorilor: infuzia din frunze de aloe vera este considerată un fertilizator excelent, complet organic pentru plantele de apartament!

Datorită proprietăților sare benefice, aloea poate proteja florile de cameră de foarte multe boli, cum ar fi putregaiul nobil. De asemenea, infuzia pregătită din frunzele acestei plante este un stimulator puternic al creșterii, reabilitării plantelor slăbite, înverzirii, precum și al înfloririi abundente.

Pentru a pregăti acest fertilizator, luați 1 frunză mare de aloe vera, sau două mai mici și măcinați-le într-un mojar. Diluați amestecul obținut într-un pahar de apă (de aproximativ 300 ml). Trebuie să obțineți un lichid de culoare verde.

*Pentru această rețetă puteți folosi și frunzele așa numitei aloe candelabra, sau arborescens.

Acesta se administrează plantelor atât pe rădăcini (câte 50 ml la fiecare rădăcină va fi suficient), cât și pe frunze, prin metoda de pulverizare.

Spor la grădinărit!

New