O salată neobișnuită din castraveți obișnuiți – toată lumea este încântată de ea!

Se prepară foarte ușor și rapid, dar toată lumea este încântată de ea: delicioasă, aromată și suculentă! Dispare cât ai zice pește de pe farfurie! Este potrivită atât pentru mesele cotidiene, cât și pentru cele festive.

Pe lângă ingredientele de bază ale salatei, vă vom prezenta un dressing original (în locul maionezei), care dezvăluie într-un mod inedit gustul castraveților. Vă recomandăm să încercați acest deliciu!

INGREDIENTE:

-un piept de pui;

-300-350 g de castraveți;

-150 g de porumb conservat;

-o legătură de mărar;

-½ linguriță de sare;

-maioneză de casă sau sos din smântână fermentată/iaurt natural, muștar, sare și piper negru măcinat — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și uscați pieptul de pui. Coaceți-l până va fi gata, învelindu-l în folie de aluminiu. Apoi tăiați-l în bucățele.

2.Mărunțiți mărarul, uscându-l bine în prealabil (noi adăugăm doar frunzulițele în salată, dar nu aruncăm cozile, ci le adăugăm în supe sau le folosim pentru asezonarea peștelui și cărnii fripte pe grătar sau coapte în cuptor).

3.Spălați și uscați castraveții. Îndepărtați-le capetele, după care tăiați-i în cubulețe.

4.Transferați porumbul din conservă într-o strecurătoare și așteptați până când se va scurge tot lichidul de pe boabele lui.

5.Puneți carnea, mărarul, castraveții și porumbul într-o salatieră.

6.Pregătiți dressing-ul: fie maioneza de casă, fie sosul de smântână/iaurt natural. Ca să preparați cea de-a doua variantă, care, după părerea noastră, este ideală pentru această salată, amestecați produsul lactat cu sare, piper negru măcinat și muștar (ajustați-le cantitățile după gustul dumneavoastră).

7.Adăugați dressing-ul în bolul cu ingredientele pregătite. Amestecați foarte bine.

8.Serviți salata cu multă plăcere!

Această rețetă simplă și economică vă va scoate din încurcătură, când va trebui să pregătiți ceva rapid și delicios pentru cină sau masa de sărbătoare. Carnea suculentă de pui și castraveții crocanți reprezintă o combinație excelentă. Nu veți regreta, dacă o veți încerca!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!