O soluție simplă, dar eficientă, pentru înflorirea splendidă a orhideelor!

Orhideele sunt plante incredibil de frumoase, cu flori uimitoare. Pe lângă aceasta, ele sunt unele dintre plantele cu cea mai lungă perioadă de înflorire. De aceea, întotdeauna le găsim cu „pălării” splendide de flori în magazine.

Probabil persoanele, care decid să cumpere aceste flori exotice, speră că ele vor înflori pe parcursul întregului an. Dar deseori proprietarii orhideelor se ciocnesc de faptul că florile „comerciale” se ofilesc și cad, iar altele nicicum nu vor să apară. Orhideele parcă declară grevă și în niciun fel nu vor să elibereze tije noi.

De fapt, orhideele sălbatice obțin toți nutrienții necesari o dată cu apa de ploaie. Iar „frumoasele” domestice trebuie ajutate, fertilizate. Acest lucru nu este dificil și nu este obligatoriu să cumpărați oarecare îngrășăminte scumpe, care, printre altele, pot să nu fie chiar atât de folositoare.

În loc să folosiți soluții din comerț, puteți să serviți florile dumneavoastră cu un îngrășământ de casă, care le va oferi doar beneficii. Găsirea componentelor lui nu este deloc dificilă.

AVEȚI NEVOIE DE:

-usturoi;

-comprimate de acid succinic;

-apă stătută.

MOD DE LUCRU:

1.Proporția componentelor îngrășământului depinde de numărul și dimensiunile plantelor. De exemplu, pentru două orhidee medii sunt suficiente un cățel mare de usturoi și jumătate de comprimat de acid succinic.

2.Luați presa de usturoi și treceți cantitățile necesare de usturoi și acid succinic prin ea. Apoi turnați un pahar de apă fierbinte peste ingredientele pisate. Acoperiți soluția rezultată cu un capac sau o pungă de plastic și lăsați-o să se infuzeze peste noapte.

3.În următoarea dimineață turnați soluția de usturoi și acid succinic într-un vas, în care va încăpea ghiveciul orhideei. Apoi adăugați atâta apă, cât să fie suficientă pentru scufundarea întregului ghiveci în ea.

4.Scufundați orhideea în soluția diluată și lăsați-o în ea pe parcursul a aproximativ 60 minute, turnând periodic câte puțină soluție direct în ghiveci, peste rădăcini.

5.Astfel de băițe îmbunătățesc starea generală a sistemului radicular și, de asemenea, distrug bacteriile patogene.

Veți observa destul de repede rezultatele acestor proceduri: propriu-zis peste o săptămână orhideea vă va bucura cu tije noi. Pe lângă aceasta, orhideele fertilizate în acest fel prezintă o înflorire mai abundentă și mai îndelungă.

Dar, ca întotdeauna, totul este bun cu măsură: fortificarea orhideelor cu ajutorul soluției de usturoi și acid succinic trebuie realizată o dată la 3 luni. Nu trebuie să o aplicați mai des. Această băutură vitaminoasă nu este potrivită numai pentru orhidee, ci și pentru celelalte plante de cameră.

Spor la grădinărit!