O vedetă a cinematografiei chineze planifică să doneze 714 milioane de dolari în scop caritabil. Cum credeți: câți bani el cheltuie în fiecare lună?

Chow Yun-fat, vedeta filmului „Tigrul înfrânt, dragonul ascuns”, are planuri mari în legătură cu averea sa uriașă.

Cu puțin timp în urmă actorul de 63 ani a povestit că planifică să doneze cei 714 milioane de dolari ai săi în scop caritabil.

Visul meu este să fiu un om normal și fericit, — a recunoscut el în timpul unui interviu cu jurnaliștii din Hong Kong. — Cel mai dificil lucru din viață nu este să câștigi o grămadă de bani, ci să-ți menții mintea liniștită și să-ți trăiești restul vieții simplu și fără griji.

Mai demult Chow a anunțat că cheltuiește doar 102$ pe lună pentru a se întreține. Pe parcursul a 17 ani el a folosit un telefon vechi Nokia și numai cu câțiva ani în urmă a cumpărat un smartphone — și doar pentru că Nokia încetase să funcționeze.

Deseori actorul poate fi văzut în magazinele cu prețuri reduse.

Eu nu mă îmbrac de dragul altora. Dacă hainele sunt confortabile, eu sunt mulțumit de ele.

Când a fost întrebat de ce a hotărât să se despartă de averea sa, Chow a răspuns: „Aceștia nu sunt banii mei. Eu pur și simplu am grijă de ei — temporar.”

În China Chow este cunoscut datorită rolurilor din filmele lui John Woo: „A better tomorrow”, „The killer” și „Hard Boiled”. Faima internațională i-a fost adusă de rolul lui Li Mu Bai în filmul lui Ang Lee „Tigrul înfrânt, dragonul ascuns” (2000).

Apropo, Chow Yun-fat nu este singurul actor celebru datorită actelor sale caritabile. Sunt cunoscute faptele generoase ale lui George Clooney, Leonardo DiCaprio și Keanu Reeves.

Poate și vedetele noastre ar trebui să le urmeze exemplul?