Obiceiurile casnice ale germanilor care m-au pus pe gânduri!

După ce a fost în ospeție la rudele sale, o prietenă de a mea mi-a împărtășit niște aspecte foarte interesante despre obiceiurile casnice ale germanilor, care au impresionat-o pe ea și m-au pus pe gânduri și pe mine.

Aruncând o privire asupra obiceiurilor de zi cu zi ale germanilor, în special când vine vorba despre economisirea banilor, prietena mea a constatat faptul că sunt adevărați profesioniști în acest domeniu.

Iată câteva dintre cele mai interesante și stranii obiceiuri ale germanilor în ceea ce ține de economisea banilor:

1. În unele cazuri, familiile spală prosoapele de bucătărie împreună cu restul hainelor și al lenjeriei. Și fac asta doar după ce au acumulat un tambur plin. Nu pornesc mașina pentru câteva lucruri doar. Pe când noi separăm fiecare haină și le spălăm pe culori, tipuri și alte caracteristici.

2. După ce au spălat bine vasele cu săpun în chiuveta plină cu apă (și au folosit doar o picătură de detergent), aceștia nu le clătesc sub jet de apă curată ca și noi, ci umplu din nou chiuveta cu apă curată și le clătesc în ea.

3. Iar când vine vorba despre curățenia generală, fie în dormitor, fie în camera de baie, aceștia se descurcă cu un lighean de apă și o picătură de detergent pentru tot. Pe când noi avem zeci de soluții pentru fiecare articol de mobilier, podea, vasul de toaletă etc. Aceștia economisesc foarte mult pe serviciile comunale și soluțiile chimice.

Prietena mea a ajuns la concluzia că aceste deprinderi, poate un pic stranii, dar eficiente, i-au ajutat să obțină o economie esențială de bani și să-și dezvolte respectul pentru resursele naturale și necesitatea de a le proteja.

Spor la treabă!

New