Obțineți două recolte de morcov într-un an: fără plivire și rărire! O metodă minunată!

Majoritatea grădinarilor și oamenilor, care cultivă legume în propria grădină sunt siguri: „Dacă vrei o recoltă mai bogată, investește mai mult timp și efort!”. Pare uimitor, dar regula aceasta nu întotdeauna funcționează. Metoda și trucurile pentru cultivarea morcovului, prezentate mai jos, din contra, presupun mai puțin efort și o recoltă minunată de 2 ori pe an!

Deci, cum autorii acestei metode verificată economisesc timp și puteri?

1. Ei nu sapă pământul înainte de semănarea morcovului.

2. Morcovul practic nu trebuie plivit.

3. Plantele tinere nu se răresc.

Morcovul se seamănă de 2 ori pe parcursul unui sezon. Prima semănare este foarte timpurie – când încă nu toată zăpada s-a topit.

Pentru semănare, se potrivesc soiurile cu perioadă scurtă de vegetație. De exemplu, Laguna F1 vă permite să strângeți recolta ”pentru legături” deja în ziua 60-65 după apariția plantelor tinere. Peste 80-85 de zile, veți strânge deja recolta de bază. Acest morcov este pentru consum pe perioada verii și pentru conserve. În imaginea de mai jos puteți vedea prima recoltă.

A doua semănare are loc la sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie. Puteți alege dintre soiurile cu dezvoltare medie sau târzie. Totul depinde de perioada când planificați să adunați recolta. Autorii metodei lasă morcovul în pământ tocmai până la sfârșitul lunii octombrie.

Cultivarea soiurilor timpurii și târzii de morcov nu diferă foarte mult, iată de ce procedura este descrisă pentru prima semănare. Un loc ideal pentru plantarea morcovilor va fi locul unde anul trecut a crescut o cultură, care necesită mulcire intensivă (varză, dovlecei, cartofi). Dar primul lucru, care trebuie făcut este să îndepărtați complet mulciul de anul trecut. Conform acestei tehnici, morcovii autorilor cresc bine și în sol argilos.

Un mod interesant de a face șanțuri – loviți de câteva ori cu ciocanul pe o cherestea, apoi mișcați-o.

Cea mai simplă variantă de semănare este să adăugați în șanțuri câte o sămânță. Puteți lipi din timp semințele pe hârtie igienică sau cumpărați-le direct pe bandă. De asemenea, sunt și semințe sub formă de granule, ele sunt puțin mai mari decât semințele și este mult mai comod să le repartizați. După ce ați adăugat semințele, e nevoie să le presărați cu puțin sol – cel mai bine din pungi sau din seră. În plus, autorul presară pământul deasupra cu puțină cenușă. Un pont original: puneți cherestele (lățimea optimă aproximativ 12 cm) printre șanțuri – prin ele nu pătrund buruienile! Deoarece nu va fi nevoie de plivire, distanța dintre rândurile de morcov poate fi de 15-18 cm.

După ce repartizați cherestelele, acoperiți patul de morcov cu un strat uniform de zăpadă, care nu trebuie aplatizat și completat mai târziu. Apoi, fixați arcuri, iar deasupra material agrotextil. Acest lucru va împiedica topirea zăpezii pentru prima perioadă, ceea ce vă permite să udați morcovul mai rar. Apropo, în timpul celui de-al doilea semănat, patul la fel trebuie acoperit la început cu material agrotextil – astfel, va forma umbră și nu va trebui să irigați atât de frecvent culturile.

Atunci când udați plăntuțele este foarte comod să turnați apă direct pe cherestelele dintre rânduri – astfel nu se spală pământul.

Când morcovul crește, cherestelele trebuie îndepărtate. A sosit momentul mulcirii. Se presară un strat de aproximativ 3 cm. Varianta perfectă este rumegușul proaspăt de pin.

Dacă nu plouă, morcovul trebuie udat regulat. Dacă irigați patul din furtun, atunci îl orientați spre spațiul dintre rânduri, nu spre plante. Țineți cont de faptul că rumegușul absoarbe multă apă, deci udați patul bine. De asemenea, foarte bine funcționează irigarea prin picurare: montând un cadru din țevi PVC și fixând printre rânduri benzi cu picurare, vă veți ușura semnificativ viața!

Spor la grădinărit!