Odată ce veți afla această metodă de conservare a lămâilor, nu veți mai dori să mâncați lămâi proaspete!

Când veți gusta lămâile pregătite după această rețetă, nu veți mai dori niciodată să mâncați lămâi proaspete. Combinația potrivită de mirodenii și condimente, precum și nota de ardei iute, face ca aroma lămâilor să fie și mai intensă și interesantă. Pregătirea lămâilor nu va dura mai mult de 20 de minute și pot fi păstrate într-un loc răcoros timp de până la 1 an.

INGREDIENTE:

– 1,5 kg de lămâi;

– 1 ardei iute;

– câte 1 frunză de dafin pentru fiecare borcan;

– câte 1 linguriță de semințe de mărar per borcan;

– câte jumătate de linguriță de semințe de coriandru per borcan;

– câte un sfert de linguriță de piper negru măcinat per borcan;

– câte 2-3 căței de usturoi per borcan;

– câte 2 lingurițe de sare (grunjoasă) per borcan;

– apă rece.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați bine toate lămâile și uscați-le cu prosoape de hârtie. Tăiați lămâile în formă de rondele groase și îndepărtați-le sâmburii.

2. Tăiați ardeii iuți în formă de rondele subțiri.

3. În fiecare borcan de sticlă de 1 l, adăugați 1 frunză de dafin, 1 linguriță de semințe de mărar, un sfert de linguriță de piper negru măcinat, jumătate de linguriță de semințe de coriandru, 2-3 căței de usturoi și un pic de ardei iute.

4. Umpleți borcanele cu lămâi și adăugați deasupra 2 lingurițe de sare. Umpleți toate borcanele în acest fel. Apoi umpleți-le cu apă rece.

5. Închideți borcanele cu capacele lor (noi avem de plastic) și agitați-le bine, astfel încât ingredientele să se amestece între ele. Lăsați lămâile să se infuzeze timp de aproximativ o săptămână, apoi le puteți consuma. Aroma lor nu va lăsa pe nimeni indiferent.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!