Omletă mereu pufoasă din 2 ingrediente! Fără grăsime, făină și cuptor!

Astăzi dorim să vă împărtășim o rețetă interesantă de omletă care se pregătește după o metodă deosebită și iese întotdeauna pufoasă. Pentru aceasta, veți avea nevoie doar de două ingrediente + sare, fără grăsime. Procesul va dura câteva minute, însă veți obține o adevărată bunătate aspectuoasă.

INGREDIENTE:

– 250 ml de masă de ouă;

– 250 ml de lapte;

– 1 praf de sare.

*Toate ingredientele trebuie să fie de temperatura camerei.

MOD DE PREPARARE:

1. Spargeți ouăle într-un bol adânc. Masa totală a acestora (fără coajă) trebuie să fie de 250 ml. Amestecați-le cu furculița, până la omogenizare. Nu este nevoie să le bateți foarte tare.

2. După aceasta, măsurați 250 ml de lapte și turnați-l peste ouă. Iarăși, amestecați cu furculița, ca să-l încorporați bine cu ouăle. De asemenea, nu este nevoie de batere. În final, adăugați sarea, sau condimentele dvs. preferate și mai amestecați puțin.

3. Turnați compoziția într-o formă termorezistentă de sticlă.

*Forma noastră are diametrul de 12 cm. Însă vă recomandăm să luați în considerare faptul că omleta va crește în timpul pregătirii. Forma trebuie să fie suficient de înaltă.

4. Puneți forma într-o cratiță cu apă fierbinte. Acoperiți cratița cu capac și aduceți apa în punctul de fierbere. După aceasta, mai gătiți omleta timp de 20 de minute, astfel încât și mijlocul acesteia să reușească să se pregătească bine. Focul trebuie să fie puțin peste moderat.

5. Scoateți omleta din cratiță.

6. Treceți cu o spatulă de silicon pe marginea formei, ca să desprindeți omleta de ea (deoarece nu am folosit grăsime), apoi răsturnați-o pe o farfurie.

7. Omleta pufoasă și foarte aspectuoasă este gata să fie servită la micul dejun. Tăiați-o în bucăți porționate și mâncați-o cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New