Opt lucruri învechite, care trebuie aruncate la gunoi!

Timpul nu stă pe loc, ceea ce înseamnă că trebuie să ținem pasul cu el. Acest lucru se referă și la amenajarea interioară a locuințelor noastre. Nu trebuie să insistați să păstrați mobila veche din anii ’90, îndreptățindu-vă prin faptul că ea este din cele mai vechi timpuri. Noi considerăm că totul trebuie să fie cu măsură și vă propunem să faceți cunoștință cu lista celor 8 lucruri învechite, care trebuie duse la coșul de gunoi.

1. COVORUL ROS

Covoarele roase și ponosite.

Dacă este vorba de un design stilat, atunci nu poate fi evitată folosirea diferitor texturi. Iar covoarele ocupă una dintre primele poziții ale acestui domeniu. Aparent, ce ar putea schimba un lucru atât de minor, precum covorașul? Totuși anume asemenea detalii influențează direct aspectul general al încăperii, oferindu-i o imagine completă. Dar trebuie să țineți minte că influența lor poate fi atât pozitivă, cât și negativă. Doar aceste articole nu sunt veșnice. Fibrele lor au proprietatea de a se roade și murdări. Un asemenea covor nu înfrumusețează, ci, dimpotrivă, ieftinește și strictă imaginea generală. De aceea, nu trebuie să țineți cu dinadinsul la o bucată de material moștenit de la bunica: îndrăzniți să o schimbați pe ceva mai modern și mai stilat.

2. POSTERELE

Posterele lipite pe pereți.

Recunoașteți: doar nu mai aveți 16 ani? Atunci a sosit momentul să vă curățați pereții de posterele cu actorii și trupele adorate cândva, precum și de afișele evenimentelor, la care ați participat sau ați vrut să participați. În apartamentul unui om adult este mai potrivită prezența tablourilor artiștilor contemporani. Acum este la modă crearea pe pereți a unor mini-expoziții din picturi cu asemenea tematică. După părerea noastră, pentru ca o asemenea compoziție să arate mai armonios, cel mai bine ar fi să așezați lucrările în rame identice sau asemănătoare.

3. RECIPIENTELE DE PLASTIC

Recipientele de plastic pentru păstrarea lucrurilor.

Gospodinele moderne au ajuns la concluzia că recipientele de plastic se potrivesc excelent pentru păstrarea produselor alimentare și articolelor vestimentare. În același timp puține dintre ele iau în considerație faptul că plasticul nu este un material foarte rezistent: treptat el se îngălbenește, se roade, se crapă, iar în interiorul lui apare un miros neplăcut și persistent. De aceea, peste o perioadă destul de scurtă de timp recipientele respective trebuie schimbate. Ele sunt duse la gunoi, unde se descompun pe parcursul a aproximativ 500 ani.

Luând în considerație toți factorii indicați mai sus, echipa noastră vă recomandă cu insistență să atrageți atenția la coșulețele frumoase de pânză sau nuiele, care nu sunt cu nimic mai prejos decât cele de plastic. Iar pentru bucătărie puteți să alegeți un set întreg de borcane metalice cu design frumos.

4. VESELA VECHE

Vesela veche cu defecte.

Știm că uneori este foarte greu să ne despărțim de lucrurile preferate, care ne amintesc de momente plăcute sau importante. De asemenea, noi ținem minte toate acele servicii de masă, pe care le-au cumpărat și le-au păstrat cu dragoste rudele noastre în servantele lor. Dar, ca majoritatea lucrurilor, ceramica are un termen de valabilitate. Chiar acum mergeți și cercetați conținutul dulapurilor dumneavoastră. Trebuie cât mai repede să scoateți toate vasele, care s-au îngălbenit, s-au crăpat sau s-au ciobit, din ele. În prezent, când există atâta ceramică aspectuoasă, pe orice gust, în comerț, utilizarea veselei antice și neaspectuoase este pur și simplu o infracțiune.

Fapt interesant: specialiștii afirmă că vesela spartă și mobila ruptă sunt încărcate cu energie deosebită, distrugătoare. Asemenea obiecte creează o atmosferă de tensiune și conflict în casă.

5. GHIVECELE CU PLANTE

Ghivecele cu plante în designul de interior.

Ghivecele, precum și ceea ce cultivați în ele, pot fi numite fără ezitare ornamentele casei dumneavoastră. Priviți-le cu atenție! Probabil încă mai aveți câteva „confuzii” de plastic. Ca și recipientele de plastic, asemenea ghivece nu au loc în locuințele moderne, cu stil. Obiectele din ceramică, lut sau gips arată mult mai atractiv. De asemenea, vă recomandăm să atrageți atenția la variantele originale, decorate cu modele sculptate, împletite, pictate sau prin alte idei creative, pe care puteți să le realizați de sine stătător.

6. LĂMPILE IEFTINE

Lumina necalitativă și lămpile ieftine.

Lumina este una dintre principalele componente ale unei încăperi. Iluminarea bună, pe mai multe nivele, accentuează toate atractivitatea designului. Dar, dacă în camerele dumneavoastră încă se mai găsesc lămpi vechi de podea, din anii ’90 sau veioze ieftine, puteți să uitați de frumusețe și stil. Asemenea dispozitive de iluminat nu au nimic în comun cu stilul. Pe lângă aceasta, detaliile lor ieftine se topesc repede, afectând sănătatea membrilor familiei dumneavoastră. Este mai bine să schimbați deodată toate lămpile pe unele noi și calitative decât să cumpărați chestii ieftine, pe care să le schimbați iarăși peste 2-3 ani.

7. SETURILE PENTRU CAMERA DE BAIE

Seturile de plastic pentru camera de baie.

Setul pentru camera de baie, care constă dintr-un raft de plastic, o oglindă în ramă de plastic, o săpunieră și un suport pentru periuțele de dinți, este încă un lucru penibil, care demult „cere” să fie dus la coșul de gunoi. Pe lângă faptul că nu au o calitate deosebită, asemenea seturi sunt destul de neatrăgătoare. Scoateți fără ezitare acest gunoi din casa dumneavoastră și înlocuiți-l cu lucruri calitative, preferabil separate (nu combinate în set).

8. LENJERIA DE PAT

Textilele și lenjeria de pat.

Cearceafurile, prosoapele și cuverturile nu sunt veșnice. Chiar dacă vrem să le păstrăm aspectul lor inițial, ele au proprietatea de a se murdări, roade și deteriora. Pe lângă aceasta, toate aceste obiecte de uz casnic intră în contact cu pielea, ceea ce înseamnă că influențează direct starea noastră de bine. De aceea, nu trebuie să vă zgârciți, dacă ceva s-a deteriorat: aruncați-l, fără să ezitați și cumpărați un lucru nou.

V-a plăcut articolul? Atunci distribuiți-l prietenilor voștri!

Aveți grijă de dumneavoastră!