Ornament cu andrele ”Covrigei”!

Vă invităm să tricotăm împreună acest ornament neobișnuit și frumos! Raport: 6 ochiuri, 8 rânduri.

Indicatorii *-* cuprind pașii, care trebuie repetați până la sfârșitul rândului.

PAȘI DE URMAT:

1. Montați pe andrele un număr de ochiuri divizibil la 6 + 3 ochiuri pentru simetrie + 2 ochiuri de margine. Noi am montat 17 ochiuri.

2. Lucrați câteva rânduri cu elastic, apoi lucrați 1 rând (pe partea de dos) de aliniere cu ochiuri pe față.

3. Rând 1. Primul ochi nu se lucrează, *primul ochi îl întoarceți și îl transferați înapoi pe andreaua stângă, introduceți andreaua dreaptă în ochiul întors, astfel încât andrelele să formeze un unghi drept, răsuciți firul în jurul lor de 15 ori, treceți firul în spatele andrelei drepte, îl țineți cu degetul, îl treceți prin cele 15 răsuciri și scoateți andreaua stângă.

Sfat. Puteți încerca să faceți mai puține răsuciri 10-15 și să vă apreciați cu numărul potrivit.

4. Apoi desfaceți răsucirile (să nu fie nici un nod) și începeți să trageți de firul de lucru, iar în jurul lui se formează o spirală.

5. Trageți firul bine, până obțineți o spirală de mărimea dorită, în funcție de cât de mari doriți să fie covrigelul. Apreciați mărimea vizual.

6. Treceți spirala în fața lucrului, scoateți următorul ochi pe andreaua dreaptă după peretele din spate, treceți firul în spatele lucrului, 1 ochi pe față, 3 ochiuri pe față*, din cele 3 ochiuri pentru simetrie, formați încă un covrigel, ochiul de margine pe dos.

7. Rând 2. Lucrați rândul de dos cu ochiuri pe dos.

8. Rând 3. Lucrați rândul de față cu ochiuri pe față.

9. Rând 4. Lucrați rândul de dos cu ochiuri pe dos.

10. Rând 5. Primul ochi nu se lucrează, 3 ochiuri pe față, *întoarceți ochiul, îl transferați înapoi pe andreaua stângă, introduceți andreaua dreaptă în ochiul întors, răsuciți firul în jurul lor de 15 ori, treceți firul în spatele andrelei drepte, îl țineți cu degetul, îl treceți prin cele 15 răsuciri și scoateți andreaua stângă. Desfaceți răsucirile, trageți de firul de lucru, până se formează spirala de mărimea dorită, treceți spirala în fața lucrului, scoateți următorul ochi pe andreaua dreaptă după peretele din spate, treceți firul în spatele lucrului, 1 ochi pe față*, 3 ochiuri pe față, ochiul de margine pe dos.

11. Rând 6. Lucrați rândul de dos cu ochiuri pe dos.

12. Rând 7. Lucrați rândul de față cu ochiuri pe față.

13. Rând 8. Lucrați rândul de dos cu ochiuri pe dos.

14. Repetați rândurile 1-8.

Mult spor!