Ornament deosebit de tricotat, potrivit pentru căciuli! E ușor de lucrat – se alternează doar ochiuri pe față și pe dos cu bucle alungite!

Vă prezentăm un ornament foarte drăguț pentru căciuli, care se lucrează doar din ochiuri pe dos, pe față și scoase. Chiar și un începător se poate descurca cu el. Merită să-l încercați și dvs.!

Iată cum arată modelul pe partea din față:

Iar aceasta este partea din spate:

VEȚI AVEA NEVOIE DE:

– 2 andrele;

– fir de tricotat.

*Lucrarea se întoarce la sfârșitul fiecărui rând.

*Primul ochi este întotdeauna ridicat pe andrea, iar ochiul de margine se tricotează pe dos.

*Indicatorii *_* cuprind pașii, care trebuie repetați până la sfârșitul rândului.

Raportul modelului constă din 5 + 1 ochi de simetrie + 2 ochiuri de margine.

Noi dorim să vă demonstrăm 3 rapoarte = 18 ochiuri.

Montați 18 ochiuri pe ambele andrele prin metoda clasică.

MOD DE LUCRU:

Rândul 1: *1 jeteu dublu, 2 ochiuri pe dos, 2 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos*. Ochiul de simetrie și de margine lucrați-le pe dos.

Rândul 2: Lucrați ochiul de simetrie pe față. *1 ochi pe față, 2 ochiuri pe dos, 2 ochiuri pe față, iar jeteului dublu care urmează, pur și simplu dați-i drumul și scoateți-l pe andreaua dreaptă (firul în fața lucrului)*.

Rândul 3: *1 ochi ridicat (firul în spatele lucrului), 2 ochiuri pe dos, 2 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos*. Ochiul de simetrie lucrați-le pe dos.

Rândul 4: Lucrați ochiul de simetrie pe față. *1 ochi pe față, 2 ochiuri pe dos, 2 ochiuri pe față, 1 ochi ridicat (firul în fața lucrului)*.

Rândul 5: Dați drumul buclei alungite și tricotați 1 ochi pe dos. Astfel, veți începe să lucrați ornamentul în direcția opusă, asimetrică. *1 ochi pe dos, 1 ochi pe față, 1 ochi ridicat. Apoi introduceți bucla alungită de la începutul rândului pe andreaua stângă și întoarceți ochiul scos pe andreaua dreaptă înapoi pe acea stângă. Lucrați aceste 2 ochiuri împreună pe față. 1 ochi pe dos, dați drumul buclei alungite, 1 jeteu dublu*. În final, după acele 2 ochiuri lucrate împreună pe față, tricotați 2 ochiuri pe dos, 1 jeteu dublu și ochiul de margine pe dos.

Rândul 6: *Dați drumul jeteului dublu și scoateți-l pe andreaua dreaptă (firul în fața lucrului), 2 ochiuri pe față, 2 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față*.

Rândul 7: Lucrați ochiul de simetrie pe dos. *1 ochi pe dos, 2 ochiuri pe față, 2 ochiuri pe dos,scoateți bucla alungită pe andrea (firul în spatele lucrului)*.

Rândul 8: *1 ochi ridicat (firul în fața lucrului), 2 ochiuri pe față, 2 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față*. Lucrați ochiul de simetrie pe față.

În continuare, repetați rândurile 1-8, până când veți obține înălțimea dorită a lucrării.

Spor la treabă!

New