Ornament frumos cu andrele pentru cardigane și pulovere!

Un ornament reliefat foarte simplu de realizat. Raport: 6 ochiuri, 4 rânduri. Se folosește pentru cardigane, pulovere, set fular + căciulă. Ornamentul este universal și este potrivit atât pentru articole pentru femei, cât și pentru bărbați.

Indicatorii *-* cuprind pașii, care trebuie repetați până la sfârșitul rândului.

PAȘI DE URMAT:

1. Montați pe andrele un număr de ochiuri divizibil la 6 + 3 ochiuri pentru simetrie + 2 ochiuri de margine. Noi am montat 17 ochiuri.

2. Rând 1. Primul ochi nu se lucrează, *3 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos, transferați 1 ochi pe andreaua dreaptă fără să-l lucrați firul în spatele lucrului, 1 ochi pe dos*, 3 ochiuri pe față, ochiul de margine pe dos.

3. Rând 2. Primul ochi nu se lucrează, 3 ochiuri pe dos, *1 ochi pe față, transferați 1 ochi pe andreaua dreaptă fără să-l lucrați firul în fața lucrului, 1 ochi pe față, 3 ochiuri pe dos*, ochiul de margine pe dos.

4. Rând 3. Primul ochi nu se lucrează, *1 ochi pe dos, transferați 1 ochi pe andreaua dreaptă fără să-l lucrați firul în spatele lucrului, 1 ochi pe dos, 3 ochiuri pe față*, 1 ochi pe dos, transferați 1 ochi pe andreaua dreaptă fără să-l lucrați firul în spatele lucrului, 1 ochi pe dos, ochiul de margine pe dos.

5. Rând 4. Primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe față, transferați 1 ochi pe andreaua dreaptă fără să-l lucrați firul în fața lucrului, 1 ochi pe față, *3 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față, transferați 1 ochi pe andreaua dreaptă fără să-l lucrați firul în fața lucrului, 1 ochi pe față*, ochiul de margine pe dos.

6. Repetați rândurile 1-4.

Mult spor!