Ornament grozav pentru căciuli, cardigane, pulovere!

O idee de ornament reliefat foarte frumos și în același timp foarte simplu. De asemenea, acest ornament strânge lucrarea în comparație cu tricotatul un rând pe față, un rând pe dos. Ornamentul este perfect pentru căciuli, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Raportul este de 2 ochiuri, 4 rânduri, deci trebuie să montați un număr par de ochiuri + 2 ochiuri de margine. Dar, dacă realizați căciulă cu elastic 2×2, atunci montați un număr de ochiuri, care se împarte la 4.

PAȘI DE URMAT: 

1.Rând 1. Scoateți ochiul de margine, toate ochiurile pe față, ultimul ochi pe dos. 

2. Rând 2. Scoateți ochiul de margine, toate ochiurile pe dos, inclusiv ultimul. 

3. Rând 3. Scoateți ochiul de margine, 1 ochi pe față, scoateți următorul ochi pe andreaua dreaptă, fără să-l lucrați, firul în spatele lucrării. 

4. Repetați: 1 ochi pe față, 1 ochi îl scoateți pe andreaua dreaptă fără să-l lucrați firul în spatele lucrării, până la sfârșitul rândului, ultimul ochi pe dos. 

5. Rând 4. Scoateți ochiul de margine, scoateți următorul ochi pe andreaua dreaptă, fără să-l lucrați, firul în fața lucrării, 1 ochi pe față. 

6. Repetați: 1 ochi îl scoateți pe andreaua dreaptă fără să-l lucrați, firul în fața lucrării, 1 ochi pe față, până la sfârșitul rândului, ultimul ochi pe dos. 

Ornamentul este foarte simplu și rapid, important să numărați rândurile. 

Mult spor!