Ornament grozav pentru tricotarea căciulilor!

Un ornament voluminos, care arată foarte bine și pe dos, și pe față.

PAȘI DE URMAT:

1. Rând 1. Primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe față.

2. Rând 2. Primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe dos.

3. Rând 3. Primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe față.

4. Rând 4. Primul ochi nu se lucrează și raportul: 3 ochiuri pe dos, 12 ochiuri pe față, apoi repetați 4 ochiuri pe dos, 12 ochiuri pe față.

5. Rând 5. Lucrați ochiurile conform ornamentului: ochiurile de dos le lucrați pe dos, cele de față le lucrați pe față (adică 4 ochiuri pe față, 12 ochiuri pe dos).

6. Lucrați conform ornamentului 8 rânduri.

7. Rând 13. Repetați raportul: 4 ochiuri pe dos, 5 ochiuri pe față, apoi treceți la ochiul de jos (vedeți imaginea), îl ridicați pe andreaua stângă și lucrați 2 ochiuri împreună pe dos.

8. Repetați: treceți la ochiul de jos, îl ridicați pe andreaua stângă și lucrați 2 ochiuri împreună pe dos.

9. Apoi 5 ochiuri pe față și repetați raportul: 4 ochiuri pe dos, 5 ochiuri pe față, 2 ochiuri le uniți cu rândul de jos, 5 ochiuri pe față.

10. Întoarceți lucrul și începeți să lucrați de la primul rând: 3 rânduri un rând pe față, un rând pe dos, apoi faceți fâșiile, dar, fiți atenți, în următorul fragment ele trebuie lucrate sub forma tablei de șah, alternând 12 ochiuri pe față și 4 ochiuri pe dos. Lucrați astfel 8 rânduri.

Ornamentul final este reliefat, cu volum și necesită mai multe fire de tricotat. O căciulă realizată astfel va arăta foarte interesant și va fi foarte călduroasă.

Mult spor!