Ornament original cu andrele – lalele ajurate!

Un ornament excepțional cu andrele – lalele. Puteți așeza lalelele în cadrul lucrului dumneavoastră oricum doriți: sub forma tablei de șah, sub forma unor rânduri verticale sau orizontale sau arbitrar. Ornamentul se potrivește pentru articolele pentru femei și copii: pulovere, cardigane, veste,  rochii, salopete pentru copii, fuste, pături etc.

Raport: 11 ochiuri, 16 rânduri.

PAȘI DE URMAT:

1. Montați pe andrele un număr de ochiuri divizibil la 11 + 2 ochiuri pe margine.

2. Rând 1. Primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe dos.

3. Rând 2. Primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe față, ochiul de margine pe dos.

4. Rând 3. Primul ochi nu se lucrează, 5 ochiuri pe dos, din următorul ochi formați 5 ochiuri: 1 ochi pe față, jeteu, 1 ochi pe față, jeteu, 1 ochi pe față.

5. Apoi, introduceți andreaua în ochiul se sub ochiul din care ați format 5 ochiuri, și le lucrați împreună pe față.

6. După care, 5 ochiuri pe dos, ochiul de margine pe dos.

7. Rând 4. Primul ochi nu se lucrează, 5 ochiuri pe față, 6 ochiuri pe dos, 5 ochiuri pe față, ochiul de margine pe dos.

8. Următoarele 6 rânduri lucrați după desen: ochiurile pe dos le lucrați pe dos, ochiurile pe față le lucrați pe față.

9. Rând 11. Primul ochi nu se lucrează, 3 ochiuri pe dos, 2 ochiuri împreună pe dos după peretele din față, 2 ochiuri pe față, jeteu, 2 ochiuri pe față, jeteu, 2 ochiuri pe față, 2 ochiuri împreună pe dos după peretele din față, 3 ochiuri pe dos, ochiul de margine pe dos.

10. Rând 12. Primul ochi nu se lucrează, 4 ochiuri pe față, 8 ochiuri pe dos, 4 ochiuri pe față, ochiul de margine pe dos.

11. Rând 13. Primul ochi nu se lucrează, 2 ochiuri împreună pe dos, 2 ochiuri împreună pe dos, 2 ochiuri împreună pe față cu înclinare spre stânga: scoateți primul ochi pe andreaua dreaptă ca ochi de față, al doilea ochi îl lucrați pe față, treceți ochiul scos peste ochiul lucrat.

12. Apoi 1 jeteu, 1 ochi pe față, 1 jeteu, 2 ochiuri împreună pe față cu înclinare spre dreapta după pereții din față, 1 jeteu, 1 ochi pe față, 1 jeteu, 2 ochiuri împreună pe față cu înclinare spre dreapta după pereții din față, 2 ochiuri împreună pe dos, 2 ochiuri împreună pe dos, ochiul de margine pe dos.

13. Rând 14. Primul ochi nu se lucrează, 2 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față (jeteul), 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față (jeteul), 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față (jeteul), 1 ochi pe dos, 1 ochi pe față (jeteul), 1 ochi pe dos, 2 ochiuri pe față, ochiul de margine pe dos.

14. Rând 15. Primul ochi nu se lucrează, 2 ochiuri împreună pe dos, 9 ochiuri pe dos, 2 ochiuri împreună pe dos, ochiul de margine pe dos.

15. Rând 16. Primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe față, ochiul de margine pe dos.

16. Repetați rândurile 1-16.

Mult spor!