Ornament original și neobișnuit cu andrele ”Brăduți sub zăpadă”!

Un ornament grozav foarte fin, care seamănă cu niște brăduți sub zăpadă. Arată bine pe articolele pentru copii și femei: rochii, pulovere, cardigane, veste, fuste, pelerine, pături. De asemenea, puteți decora marginile articolelor. Raport: 21 de ochiuri, 12 rânduri.

PAȘI DE URMAT:

1. Montați pe andrele un număr de ochiuri divizibil la 21 – pentru tricotatul circular. În cazul tricotatului drept, mai adăugați 1 ochi pentru simetrie și 2 ochiuri de margine. Noi am montat 24 de ochiuri.

2. Rând 1. Primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe dos, transferați 2 ochiuri pe andreaua dreaptă fără se le lucrați firul în fața lucrului. Repetați, până la sfârșitul rândului, la final 1 ochi pe dos (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

Sfat. Atunci când lucrați ochiurile pe dos, nu trageți tare firul, mai bine îl lăsați liber, cât să formeze un arc.

3. Rând 2. Primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe dos.

4. Rând 3-6. Repetați rândurile 1 și 2.

5. Rând 7. Primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe față, jeteu, 4 ochiuri pe față, 2 ochiuri împreună pe față cu înclinare spre stânga: scoateți primul ochi pe andreaua stângă ca pe un ochi de față, al doilea îl lucrați pe față și treceți ochiul scos peste cel lucrat.

6. Apoi 8 ochiuri pe față, 2 ochiuri împreună pe față cu înclinare spre dreapta după pereții din față, 4 ochiuri pe față, jeteu, la final, 1 ochi pe față (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

Sfat. Dacă aveți mai multe rapoarte, repetați primele 21 de ochiuri.

7. Rând 8. Primul ochi nu se lucrează, 2 ochiuri pe dos, jeteu, 4 ochiuri pe dos, 2 ochiuri împreună pe dos după pereții din față, 6 ochiuri pe dos, transferați 2 ochiuri pe andreaua dreaptă ca ochiuri de față, le întoarceți pe andreaua stângă și le lucrați împreună pe dos după pereții din spate.

8. Apoi 4 ochiuri pe dos, jeteu, 1 ochi pe dos, la final, 1 ochi pe față (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

9. Rând 9. Primul ochi nu se lucrează, 3 ochiuri pe față, jeteu, 4 ochiuri pe față, 2 ochiuri împreună pe față cu înclinare spre stânga: scoateți primul ochi pe andreaua stângă ca pe un ochi de față, al doilea îl lucrați pe față și treceți ochiul scos peste cel lucrat. Apoi 4 ochiuri pe față, 2 ochiuri împreună pe față cu înclinare spre dreapta după pereții din față, 4 ochiuri pe față, jeteu, 2 ochiuri pe față, la final, 1 ochi pe față (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

10. Rând 10. Primul ochi nu se lucrează, 4 ochiuri pe dos, jeteu, 4 ochiuri pe dos, 2 ochiuri împreună pe dos după pereții din față, 2 ochiuri pe dos, transferați 2 ochiuri pe andreaua dreaptă ca ochiuri de față, le întoarceți pe andreaua stângă și le lucrați împreună pe dos după pereții din spate. Apoi 4 ochiuri pe dos, jeteu, 3 ochiuri pe dos, la final, 1 ochi pe față (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

11. Rând 11. Primul ochi nu se lucrează, 5 ochiuri pe față, jeteu, 4 ochiuri pe față, 2 ochiuri împreună pe față cu înclinare spre stânga: scoateți primul ochi pe andreaua stângă ca pe un ochi de față, al doilea îl lucrați pe față și treceți ochiul scos peste cel lucrat. Apoi 2 ochiuri împreună pe față cu înclinare spre dreapta după pereții din față, 4 ochiuri pe față, jeteu, 4 ochiuri pe față, la final, 1 ochi pe față (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

12. Rând 12. Primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe dos.

13. Repetați rândurile 1-12.

Mult spor!