Ornament reliefat simplu și frumos cu andrele pentru cardigane, veste și pulovere!

Acest ornament este perfect pentru a tricota un pulover sau un cardigan în stil modern. Ochiurile ies în evidență și trezesc interesul pentru acest ornament. Raportul constituie 5 ochiuri și 4 rânduri.

PAȘI DE URMAT:

Pentru a tricota montați numărul de ochiuri divizibile la 5 + 3 ochiuri pentru simentrie +2 ochiuri de margine.

1.Montați 20 de ochiuri pe andrele. Tricotați 3 rânduri de elastic 1×1. (Puteți tricota și elastic de tip “spic de grâu”)

2. Rând 1 – primul ochi nu se lucrează, 3 ochiuri pe dos, coborâți cu 2 rânduri mai jos, găsiți spațiul din mijloc, introduceți andreaua și scoateți un ochi lung, 2 ochiuri pe față, coborâți cu 2 rânduri mai jos, găsiți spațiul din mijloc, introduceți andreaua și scoateți un ochi lung, 3 ochiuri pe dos, repetați raportul, ochiul de margine pe dos.

3. Rând 2 – primul ochi nu se lucrează, 3 ochiuri pe dos, ochiul lung îl transferați pe andreaua dreaptă fără să-l lucrați, firul în fața lucrului, 2 ochiuri pe dos, ochiul lung îl transferați pe andreaua dreaptă fără să-l lucrați, firul în fața lucrului, repetați raportul, firul de margine pe dos.

4. Rând 3 – primul ochi nu se lucrează, 3 ochiuri pe dos, 4 ochiuri împreună pe față după peretele din spate, fără să-l scoateți, introduceți andreaua prin peretele din față ochiul pe față, 3 ochiuri pe dos, repetați raporul, ochiul de margine pe dos.

5. Rând 4 – primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe dos, ochiul de margine pe dos.

Mult spor!