Ornament texturat foarte simplu și ușor pentru căciuli, fulare etc!

Acest ornament pe cât de simplu este în realizare, pe atât de frumos se privește ca model pentru tricotarea căciulițelor, fularelor, etc!

VEȚI AVEA NEVOIE DE:

-andrele;

-fire de tricotat.

Indicatorii “_” cuprind pașii, care trebuie repetați până la sfârșitul rândului.

PAȘII DE URMAT:

Montați un număr de ochiuri egal cu 6 +3 ochiuri pentru simetrie și 2 ochiuri de margine. Noi am montat 17 ochiuiri (2 raporturi).

Rând 1 – primul ochi nu se lucrează, “3 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos, firul de lucru în spate și treceți un ochi de pe andreaua stângă pe andreaua dreaptă, 1 ochi pe dos” ochiul de margine pe dos.

Rând 2 – primul ochi nu se lucrează, “3 ochiuri pe dos, 1 ochi pe față, firul de lucru pe față, treceți 1 ochi de pe andreaua stângă pe andreaua dreaptă, 1 ochi pe față”, ochiul de margine pe dos.

Rând 3 – primul ochi nu se lucrează, “1 ochi pe dos, firul de lucru în spate, ochiul de pe andreaua stângă îl treceți pe andreaua dreaptă, 1 ochi pe dos, 3 ochiuri pe față”, ochiul de margine pe dos.

Rând 4 – primul ochi nu se lucrează, “1 ochi pe față, firul de lucru în față, un ochi de pe andreau stângă îl treceți pe andreaua dreaptă, 1 ochi pe față, 3 ochiuri pe dos”, ochiul de margine pe dos.

Repetați rândurile 1-4. Acest model se memorizează foarte ușor și nu este nevoie de multă dibăcie.

Mult spor!

New