Ornament voluminos cu andrele – simplu din ochiuri pe față și pe dos!

Să executăm acest ornament reliefat foarte simplu și foarte frumos. Îl recomandăm cu încredere pentru începători, deoarece include doar ochiuri alternate pe față și pe dos. Ornamentul se memorează ușor, iar lucrarea iese cu volum și se tricotează rapid. Raportul: 8 ochiuri și 16 rânduri.

PAȘI DE URMAT:

1. Montați pe andrele un număr de ochiuri divizibil la 8 + 4 ochiuri pentru simetrie + 2 ochiuri de margine. Noi am montat 14 ochiuri.

2. Rând 1. Primul ochi nu se lucrează, toate ochiuri pe față, ochiul de margine pe dos.

3. Rând 2. Primul ochi nu se lucrează, apoi raportul: 4 ochiuri pe dos, 4 ochiuri pe față. La final, 4 ochiuri pe dos (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

4. Rând 3 (și toate rândurile impare). Primul ochi nu se lucrează, toate ochiuri pe față, ochiul de margine pe dos.

5. Rând 4. Primul ochi nu se lucrează, apoi raportul: 4 ochiuri pe dos, 4 ochiuri pe față. La final, 4 ochiuri pe dos (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

6. Rând 6. Primul ochi nu se lucrează, apoi raportul: 4 ochiuri pe dos, 4 ochiuri pe față. La final, 4 ochiuri pe dos (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

7. Rând 7. Repetați rândul 3.

8. Rând 8. Primul ochi nu se lucrează, toate ochiuri pe dos, ochiul de margine pe dos.

9. Rând 9. Primul ochi nu se lucrează, toate ochiuri pe față, ochiul de margine pe dos.

10. Rând 10. În acest rând, ornamentul se mișcă cu un element. Primul ochi nu se lucrează, apoi ornamentul: 4 ochiuri pe față, 4 ochiuri pe dos. La final, 4 ochiuri pe față (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

11. Rând 11. Primul ochi nu se lucrează, toate ochiuri pe față, ochiul de margine pe dos.

12. Rând 12, 14. Repetați rândul 10.

13. Rând 15. Primul ochi nu se lucrează, toate ochiuri pe față, ochiul de margine pe dos.

14. Rând 16. Ornamentul se mișcă din nou cu un element. Primul ochi nu se lucrează, toate ochiuri pe dos, ochiul de margine pe dos.

15. Repetați ornamentul începând cu rândul 1.

Mult spor!