Ornament voluminos neobișnuit cu andrelele – înghețată cu cornet!

Un ornament frumos, ajurat și cu volum realizat cu andrelele. Se potrivește pentru pulovere, cardigane, bluze pentru copii, rochii, pături, fulare circulare etc. Raportul ornamentului: 10 ochiuri, 16 rânduri.

PAȘI DE URMAT:

1. Montați pe andrele un număr de ochiuri divizibil la 10 + 1 ochi pentru simetrie + 2 ochiuri de margine. Noi am montat 2 rapoarte + 1 ochi pentru simetrie + 2 ochiuri de margine = 23 de ochiuri.

2. Rând 1. Primul ochi nu se lucrează și raportul: 1 ochi pe față, jeteu, 9 ochiuri pe dos, jeteu. Repetați raportul, 1 ochi pe față (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

3. Rând 2 (și toate rândurile pare pe partea de dos în cazul tricotatului drept). Primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe dos, inclusiv jeteurile.

4. Rând 3. Primul ochi nu se lucrează și raportul: 2 ochiuri pe față, jeteu, 9 ochiuri pe dos, jeteu, 1 ochi pe față. Repetați raportul, 1 ochi pe față (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

5. Rând 4. Primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe dos.

6. Rând 5. Primul ochi nu se lucrează și raportul: 3 ochiuri pe față, jeteu, 9 ochiuri pe dos, jeteu, 2 ochiuri pe față. Repetați raportul, 1 ochi pe față (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

7. Rând 6. Primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe dos.

8. Rând 7. Primul ochi nu se lucrează și raportul: 4 ochiuri pe față, jeteu, 9 ochiuri pe dos, jeteu, 3 ochiuri pe față. Repetați raportul, 1 ochi pe față (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

9. Rând 8. Primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe dos.

10. Rând 9. Primul ochi nu se lucrează și raportul: 5 ochiuri pe dos, jeteu și cele 9 ochiuri lucrate pe dos le lucrați împreună pe față după peretele din spate. Urmează jeteu, 4 ochiuri pe dos. Repetați raportul, 1 ochi pe dos (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

11. Rând 10. Primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe dos.

12. Rând 11. Primul ochi nu se lucrează și raportul: 5 ochiuri pe dos, jeteu, 3 ochiuri pe față, jeteu, 4 ochiuri pe dos. Repetați raportul, 1 ochi pe dos (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

13. Rând 12. Primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe dos.

14. Rând 13. Primul ochi nu se lucrează și raportul: 5 ochiuri pe dos, jeteu, 5 ochiuri pe față, jeteu, 4 ochiuri pe dos. Repetați raportul, 1 ochi pe dos (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

15. Rând 14. Primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe dos.

16. Rând 15. Primul ochi nu se lucrează și raportul: 5 ochiuri pe dos, jeteu, 7 ochiuri pe față, jeteu, 4 ochiuri pe dos. Repetați raportul, 1 ochi pe dos (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

17. Rând 16. Primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe dos.

18. Rând 17. Primul ochi nu se lucrează și raportul: lucrați primele 5 ochiuri împreună pe față după peretele din spate, jeteu, 9 ochiuri pe dos, jeteu, ultimele 4 ochiuri ale primului raport le lucrați împreună cu primele 5 ochiuri din al doilea raport pe față după peretele din spate. Continuați cu jeteu, 9 ochiuri pe dos, jeteu, ultimele 4 ochiuri ale raportului împreună cu 1 ochi pentru simetrie pe față după peretele din spate, ochiul de margine pe dos.

19. Rând 18. Primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe dos.

Primele 2 rânduri sunt rânduri de început, în continuare repetați rândurile 2-18, până obțineți înălțimea dorită a lucrului.

Mult spor!