Ornament ”Zambilă” în combinație cu tricotatul în punct leneș!

Un ornament deosebit de frumos combinat cu tricotatul în punct leneș. Mărimea unui raport: 12,5 cm x 9 cm.

AVEȚI NEVOIE DE:

– fire de tricotat Lana Gold 100 gr/ 240 m;

– andrele nr.3;

– andrea suplimentară.

PAȘI DE URMAT:

1. Montați pe andrele un număr de ochiuri divizibil la 14 + 7 ochiuri pentru simetrie + 2 ochiuri de margine. Noi am montat 23 de ochiuri.

2. Lucrați câteva rânduri cu elastic.

3. Rând 1. Primul ochi nu se lucrează, lucrați 7 ochiuri în punct leneș, 2 ochiuri pe față, al treilea ochi îl lucrați pe față și din el formați 3 ochiuri.

4. Apoi 1 ochi pe față, următorul ochi îl lucrați pe față și formați din el 3 ochiuri, 2 ochiuri pe față.

5. După care, lucrați 7 ochiuri în punct leneș și ochiul de margine pe dos. Întoarceți lucrul.

6. Rând 2. Primul ochi nu se lucrează, lucrați 7 ochiuri în punct leneș, 2 ochiuri pe dos, firul în fața lucrului, scoateți 7 ochiuri pe andreaua dreaptă fără să le lucrați, 2 ochiuri pe față, lucrați 7 ochiuri în punct leneș și ochiul de margine pe dos. Întoarceți lucrul.

7. Rând 3. Primul ochi nu se lucrează, lucrați 7 ochiuri în punct leneș, firul în fața lucrului, scoateți 2 ochiuri pe o andrea suplimentară, le lăsați în spatele lucrului, 3 ochiuri împreună pe față, lucrați pe față 2 ochiuri de pe andreaua suplimentară, 1 ochi pe față, scoateți 3 ochiuri pe o andrea suplimentară, le lăsați în fața lucrului, 2 ochiuri pe față, lucrați cele 3 ochiuri de pe andreaua suplimentară împreună pe față, lucrați 7 ochiuri în punct leneș și ochiul de margine pe dos. Întoarceți lucrul.

9. Repetați rândurile 1-4 de 2 ori.

10. Rând 13. Primul ochi nu se lucrează, toate ochiurile pe față, ochiul de margine pe dos. Întoarceți lucrul.

11. Rând 14. Primul ochi nu se lucrează, 7 ochiuri pe dos, 7 ochiuri pe față, 7 ochiuri pe dos, ochiul de margine pe dos. Întoarceți lucrul.

12. Rând 15. Primul ochi nu se lucrează, 2 ochiuri pe față, al treilea ochi îl lucrați pe față și din el formați 3 ochiuri, 1 ochi pe față, următorul ochi îl lucrați pe față și formați din el 3 ochiuri, 2 ochiuri pe față, apoi lucrați 7 ochiuri în punct leneș, 2 ochiuri pe față, următorul ochi îl lucrați pe față și din el formați 3 ochiuri, 1 ochi pe față, următorul ochi îl lucrați pe față și formați din el 3 ochiuri, 2 ochiuri pe față, ochiul de margine pe dos. Întoarceți lucrul.

13. Rând 16. Primul ochi nu se lucrează, 2 ochiuri pe dos, firul în fața lucrului, scoateți 7 ochiuri pe andreaua dreaptă fără să le lucrați, 2 ochiuri pe dos, lucrați 7 ochiuri în punct leneș, 2 ochiuri pe dos, firul în fața lucrului, scoateți 7 ochiuri pe andreaua dreaptă fără să le lucrați, 2 ochiuri pe dos, ochiul de margine pe dos. Întoarceți lucrul.

14. Rând 17. Primul ochi nu se lucrează, firul în fața lucrului, scoateți 2 ochiuri pe o andrea suplimentară, le lăsați în spatele lucrului, 3 ochiuri împreună pe față, lucrați pe față 2 ochiuri de pe andreaua suplimentară, 1 ochi pe față, scoateți 3 ochiuri pe o andrea suplimentară, le lăsați în fața lucrului, 2 ochiuri pe față, lucrați cele 3 ochiuri de pe andreaua suplimentară împreună pe față și lucrați 7 ochiuri în punct leneș.

15. Repetați primul raport și iată cum puteți lucra fără andrea suplimentară: firul în fața lucrului, scoateți 2 ochiuri pe andreaua dreaptă, 3 ochiuri împreună pe față, apucați cele 2 ochiuri din spate cu andreaua stângă, scoateți 3 ochiuri de pe andreaua dreaptă, transferați ochiul liber pe andreaua dreaptă și lucrați 2 ochiuri pe față. Apoi 1 ochi pe față, transferați 3 ochiuri pe andreaua dreaptă, 2 ochiuri pe față după peretele din spate, apucați cele 3 ochiuri cu andreaua stângă, scoateți 5 ochiuri de pe andreaua dreaptă, introduceți andreaua dreaptă în cele 2 ochiuri libere, lucrați 3 ochiuri împreună pe față, ochiul de margine pe dos.

16. Rând 18. Primul ochi nu se lucrează, 3 ochiuri pe dos, scoateți 1 ochi pe andreaua dreaptă fără să-l lucrați firul în fața lucrului, 3 ochiuri pe dos, lucrați 7 ochiuri în punct leneș, 3 ochiuri pe dos, scoateți 1 ochi pe andreaua dreaptă fără să-l lucrați firul în fața lucrului, 3 ochiuri pe dos și ochiul de margine pe dos. Întoarceți lucrul.

17. Repetați rândurile 15-18 de 2 ori.

Mult spor!