Ornamente cu andrele – frunze voluminoase!

Frunze voluminoase – un ornament simplu de realizat, care se potrivește pentru berete, căciuli, fulare circulare. Raport: 4 ochiuri, 12 rânduri.

PAȘI DE URMAT:

1. Montați pe andrele un număr de ochiuri divizibil la 4 + 3 ochiuri pentru simetrie + 2 ochiuri de margine. Noi am montat 25 de ochiuri.

2. Rând 1. Primul ochi nu se lucrează și raportul: 3 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos. Repetați raportul, iar la final 3 ochiuri pe față (pentru simetrie), ochiul de margine pe dos.

3. Rând 2-5. Primul ochi nu se lucrează, apoi lucrați după desen: ochiurile de față pe față, ochiurile de dos pe dos.

4. Întoarceți lucrul, ornamentul se formează pe partea de dos:

5. Rând 6. Primul ochi nu se lucrează, 3 ochiuri pe dos, introduceți andreaua dreaptă în ochiul de față din primul rând, apucați firul și scoateți un ochi la nivelul lucrului.

6. Apoi introduceți andreaua în ochiul de față cu un rând mai sus, apucați firul și scoate un alt ochi, care va fi puțin mai scurt decât primul.

7. Continuați să scoateți ochiuri din fiecare ochi de față, până obțineți 5 ochiuri. Ochiul de față de pe andreaua stângă îl lucrați pe față.

8. Cu andreaua stângă, apucați primul ochi scos și îl treceți peste toate ochiurile de pe andreaua dreaptă.

9. Apucați pe rând fiecare ochi scos și le treceți peste ochiurile de pe andreaua dreaptă.

10. Repetați până la sfârșitul rândului: 3 ochiuri pe dos și formați frunza.

11. Rând 7. Primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe față, 1 ochi pe dos și raportul: 3 ochiuri pe față, 1 ochi pe dos. Repetați raportul, la final 1 ochi pe față, ochiul de margine pe dos.

12. Rând 8-11. Primul ochi nu se lucrează, apoi lucrați după desen: ochiurile de față pe față, ochiurile de dos pe dos.

13. Rând 12. Primul ochi nu se lucrează, 1 ochi pe dos și formați frunza: scoateți 5 ochiuri, ochiul de pe andreaua stângă pe dos și treceți pe rând fiecare ochi scos peste ochiurile de pe andreaua dreaptă.

14. Lucrați astfel rândul până la sfârșit.

15. Repetați rândurile 1-12.

Dacă nu doriți ca ornamentul să fie în ordinea tablei de șah, atunci formați frunzele una deasupra alteia. Dacă vreo frunză nu v-a ieșit cum ați dorit, o puteți îndrepta, trăgând firele cu andreaua.

Din cauza ochiurilor scoase, țineți cont de faptul că veți avea nevoie de mai multe fire de tricotat.

Mult spor!

New