Oțet de mere pregătit în casă!

Oțet de mere. Oțetul de mere face parte din categoria super produselor, deoarece, consumat cu apă pe stomacul gol, ajută la detoxifierea organismului. Este utilizat, de asemenea, în cosmetologie – acizii de fructe (AHA) regenerează celulele. Găsiți mai jos rețeta simplă de oțet de mere.

INGREDIENTE:

-2,5 kg de mere;

-2½ linguri de miere (1 lingură la 1 kg de mere întregi);

-o bucată uscată de pâine de secară;

-200 ml de apă.

MOD DE PREPARARE:

1.Folosiți orice soi de mere aveți. Pentru această rețetă sunt potrivite chiar și merele cu deteriorări, care deja nu mai sunt bune pentru consum.

2.Spălați bine merele, îndepărtați cotorul cu semințe și părțile deteriorate sau stricate. Mărunțiți merele cu ajutorul robotului de bucătărie sau le dați prin răzătoare.

3.Adăugați mierea, calculând proporțiile în dependență de cantitatea de mere. Amestecați și lăsați compoziția pentru 30 de minute. În acest timp, merele vor lăsa suc.

4.Turnați apa. Cantitatea de apă depinde de cât de suculente sunt merele dumneavoastră. Orientați-vă după consistența compoziției de mere, aceasta trebuie să fie puțin lichidă, ca un terci.

5.Transferați compoziția de mere într-un borcan sau vas din sticlă. Chiar dacă folosiți mai multe mere, niciodată nu umpleți borcanul, lăsați spațiu până la margini, deoarece în timpul fermentării compoziția se va ridica.

6.Adăugați bucata uscată de pâine în mijlocul compoziției, astfel veți grăbi procesul de fermentare.

7.Acoperiți borcanul cu o pânză, amestecul din borcan trebuie să respire, și îl depozitați într-un loc întunecat, unde temperatura este de 20-30°C, pentru 10 zile. Amestecați compoziția o dată pe zi.

8.Strecurați lichidul care se acumulează la baza borcanului prin câteva straturi de tifon.

9.Îl stransferați într-un vas din sticlă și îl acoperiți cu pânză. Lichidul este tulbur și are un miros specific. Oțetul de mere mai are nevoie de 40-60 de zile, în care la suprafață se va forma o spumă, care se va așeza la fund, și oțetul va deveni transparent. Dați sticla la loc cald și întunecos.

10.Oțetul de mere are culoarea sucului de măr, un miros plăcut și cel mult 6%. Îl mai strecurați o dată și îl transferați în alt vas, în care îl puteți păstra o perioadă îndelungată.

Oțetul de mere pregătit în casă este perfect pentru salate. Dacă consumați oțet de mere diluat în apă pe stomacul gol, acesta de casă este mult mai bun și mai plăcut la gust decât cel din comerț.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!