Ouă Pascale vopsite frumos cu ajutorul unor coloranți naturali, pe care fiecare îi poate găsi în bucătărie!

Ouă frumoase, originale și cu totul diferite pentru masa de Paști. Iar cel mai important este că metoda nu presupune utilizarea coloranților artificiali! Ouăle sunt vopsite cu ajutorul unui colorant natural – o infuzie din coji de ceapă. Doar câteva mișcări cu o pensulă și ouăle Pascale vor deveni de neconfundat!

Veți avea nevoie de:

– ouă albe;

– 25 g de coji de ceapă;

– 1,5 l de apă;

– oțet de 9% – câte 2 linguri la 1 litru de infuzie;

– un pic de unt;

– ulei vegetal de floarea-soarelui.

Mod de lucru:

1. Spălați cojile de ceapă sub un jet de apă rece și puneți-le într-o cratiță. Acoperiți-le cu apă de temperatura camerei.

2. Puneți vasul pe aragaz și, din moment ce vor da în clocot, mai fierbeți cojile timp de 5 minute. După aceasta, stingeți focul și lăsați infuzia să se răcească complet sub capac.

3. Între timp, fierbeți ouăle într-o cratiță cu apă de temperatura camerei. Nu este nevoie sa le adăugați sare. Din moment ce vor da în clocot, fierbeți-le timp de 7-8 minute.

4. Scoateți ouăle fierte într-un bol cu apă rece pentru câteva minute, apoi lăsați-le să se răcească complet pe un prosop de hârtie. Astfel, se și vor usca.

5. Strecurați infuzia de ceapă cu ajutorul unei site. Adăugați oțetul în ea și amestecați. Acesta se adăugă în proporție de 1 lingură la 1 l de infuzie.

6. Acum, luați puțin unt pe o perie de silicon și ungeți câte un ou în ordine haotică. Puneți-l în infuzia rece. Cu cât îl veți unge mai tare cu unt, cu atât mai multe pete albe vor rămâne pe ele după vopsire. Procedați la fel cu toate ouăle.

7. Lăsați ouăle să se vopsească în acest lichid timp de 2-24 ore, în dependență de cât de pronunțată doriți să fie culoarea.

8. Scoateți ouăle din infuzie și ștergeți-le cu ajutorul prosoapelor de hârtie.

9. A rămas să le ungeți cu puțin ulei vegetal pentru a le conferi un surplus de strălucire. Ouăle sunt gata! Sperăm că și vouă vă place rezultatul obținut!

Spor la treabă!

New